Terjedelmes interjút készített a volimpartizan.net szurkolói honlap a Partizan Belgrád volt és a MOL Vidi FC jelenlegi vezetőedzőjével, Marko Nikoliccsal, aki beszélt a szerb és a magyar foci közötti különbségekről, a szezon közben hirtelen visszavonuló Danko Lazovicról, de még arról is, mit csinál a szabadidejében.

Az infrastruktúrát tekintve elég nagy a különbség, Magyarországon például már február másodikán folytatódik a szezon – kezdte Nikolics a szurkolói honlapon. – A bajnokság kiegyenlített, nincs lefutott meccs, bárki legyőzhet bárkit, az élen gyakori a helycsere. Szerbiában azonban sokkal jobb az utánpótlás, felfedezetlen tehetségeink vannak, valamint a hangulat és a foci iránti szenvedély is sokkal erőteljesebb, mint Magyarországon.

A klubom terve az volt, hogy három éven belül jelentős eredményeket érjünk el, és azt mondhatom, hogy mindent várakozást felülmúltunk. Bajnokságot nyertünk és az európai porondon nyújtott teljesítményünkkel is elégedett a klub, huszonkét nemzetközi meccset játszottunk, kiütöttük a Ludogorecet és ikszeltünk a Chelsea ellen. Felépült időközben az új stadionunk, nagyon boldog vagyok azzal, ahogyan mennek a dolgok, a klubvezetőség és a szurkolók évtizedek óta vártak erre, annak ellenére, hogy a miénk az egyik legnépszerűbb csapat Magyarországon.

A konkurencia azonban erős, ott van a Ferencváros, a Honvéd, vagy éppen az Újpest.

A Vidi trénere hozzátette, a szakmai munkát megkönnyíti, hogy olyan szakemberekkel dolgozhat együtt, akikkel a Partizannál is, Radoje Smiljaniccsal és Goran Basariccsal nagyon jól kiegészítik egymást. Kiemelte, hogy az őszi szezonban például harmincöt találkozót játszottak, és senki sem sérült meg a keretben.

Kiemelte az ősz végére formába lendült Marko Scepovicot, valamint külön kiemelte az ősz elején, nem mindennapi körülmények között távozott Danko Lazovicot, aki szerinte különleges intelligenciáját a pályán is képes volt kihasználni.

Azt hiszem elmondhatom, hogy az edző-játékos viszonyunk igen jó barátsággá alakult, a mai napig nagyon jóban vagyunk. Lazovic most valami másra készül, egy sporttal kapcsolatos munkára, és biztos vagyok benne, hogy sikeres lesz, mert kiválóan tanul és remek a beszédkészsége – mondta Nikolics a Vidi szeptemberben visszavonuló játékosáról,

majd néhány érdekes részletet elárult arról is, mit csinál szabadidejében, amikor nem az edzősködéssel foglalkozik. –Természetesen a család elsőbbséget élvez, hiszen ez adja a legnagyobb erőt és támogatást, a gyerekek születése pedig hatalmas változást hozott az életemben. A barátok ugyanazok maradtak, akik az elmúlt húsz évben, sokszor látogatnak meg Magyarországon, valamint továbbra is ugyanazok a dolgok érdekelnek, ugyanazok az éttermek, kávék, ugyanaz a hobbim.

Nikolics az interjú végén hozzátette, nagyon szereti a Partizánt, és úgy érzi, biztosan visszatér egyszer majd a belgrádi klubhoz.