I. félidő:

Vidi-mezőnyfölénnyel indult a meccs, de sokáig nem tudott igazán veszélyes lenni a vendégcsapat. Egyedül Nego tudott villogni, sok zűrzavart okozott a hazai védelemben a francia és ennek a 18. percben meg is lett az eredménye: Ene buktatta a nagyot homorító Vidi-játékost, egy büntetőért és egy sárga lapért cserébe is, a 11-est maga Nego értékesítette (0-1).

Nem sokáig váratott magára a hazai egyenlítés, a 26. percben Protic adott be jobbról, az addig is aktív Sassá pedig előrevetődve, remekül fejelt a rosszul helyezkedő Fiolát megelőzve a kapu jobb oldalába (1-1).

A 30. percben egy ritka jelenetet láthattunk, Nego került helyzetbe azután, hogy Vad II István játékvezető hátáról elé pattant labda, lapos lövését azonban eldőlve védte a hazaiak kapusa, Felipe.

Vad II háttal adott majdnem gólpasszt a Vidinek – videó

A 40. percben újra előnybe került a Vidi: Melnik röviden kifejelt labdáját Pátkai egyből, 18 méterről juttatta laposan a bal alsóba. 1-2 volt a félidő.

II. félidő:

A fordulás után nem sokkal kis híján egyenlített a Várda, Protic nagy helyzetből, a kapuval szemben lőhetett 12 méterről, de Juhász blokkolta a kísérletét. A 74. percben aztán épp a ziccert rontó légiós volt az egyik főszereplő: Lucas ugratta ki remekül Proticot, aki balról középre gurított, Stopira pedig Ilic elől mentve a saját kapujába talált! Öngól! (2-2).

A hajrában próbált nyomni a MOL Vidi FC, de ekkor már inkább a keményebb belépőké, a kakaskodásé és a sárga lapoké volt a főszerep, emellett egy Sassá-lövésnél már-már gólt kiáltottak a hazai drukkerek a 80. percben, de 17 méteres kísérlete – ha kevéssel is, de – elkerült a Vidi-kapu jobb oldalát.

Így maradt a 2-2, a szívós Kisvárda meglepőnek mondható, de nem érdemtelen pontszerzéssel zárta az összesen több mint 6000 kilométeres utazáson túl lévő Vidi elleni bajnokit.

OTP Bank Liga, 12. forduló:

Kisvárda – MOL Vidi FC 2-2 (Sassá 26., Stopira 74. – öngól, ill. Nego 19. – 11-esből, Pátkai 40.)