A Chelsea elleni 2-2-s Európa Liga-csoportmeccsen két gólpasszal zárt Georgi Milanov (a képen balra), a MOL Vidi FC bolgár válogatott középpályása. A nyári érkezése óta a magyar bajnoki címvédőnél és őszi másodiknál alapemberré vált légiós a bajnoki idény végeztével már hazájában beszélt a londoniak elleni találkozóról is.

Nagyszerű érzés volt pályára lépni és annak ellenére, hogy 26 évesen azért áll már némi nemzetközi tapasztalat mögöttem, hogy játszhattam már a Bayern, a Manchester City és a Manchester United ellen is, különleges meccs volt ez a számomra. Csodálatos volt telt ház előtt futballozni a Chelsea ellen, jó meccset is játszottunk és ráadásul ponthoz tudtam segíteni a csapatomat. Nekem, mint bolgár játékosnak óriási büszkeség volt, hogy sok honfitársamnak is örömet okozhattam. Ez pedig számomra mindig is egy komoly motivációt jelentett, természetesen a válogatottban is. Azt azért nem bánom, hogy Eden Hazard nem játszott ellenünk, a londoni meccsen megmutatta, mennyit jelent a jelenléte a pályán. De az is lehet, hogy még jobb lett volna, ha játszik, mindenki a legjobbak ellen akarja megmutatni a tudását – mondta Milanov a bolgár Blitz-nek.

A lap rákérdezett arra is, mit szól ahhoz, hogy állítólag Roman Abramovics, a Chelsea tulajdonosa is személyesen nézte meg a budapesti találkozót és neki is tetszett Milanov teljesítménye?

Nem tudom, tényleg ott volt-e a találkozón, de azt tudom, hogy ő az egyik legnagyobb “főnök” a futball világában. Sokat adott a focinak és minden elismerést megérdemel. Arról, hogy hol folytatom majd a pályafutásomat, még korai beszélni. Jól érzem magam a MOL Vidinél, játszhattam, megmutathattam magam mind a hat EL-csoportmeccsen. A legfontosabb, hogy ismét olyan formába kerüljek, hogy elkapjam azt a ritmust, ami a Magyarországra igazolásom előtt jellemző volt rám. 

Szóba került röviden az interjúban a Ferencváros elleni győztes (2-1) rangadó is.

Nem volt igazán alkalmam megünnepelni a győzelmet, mert nem sokkal a lefújás után már úton voltam hazai a családomhoz, haza, Bulgáriába, ahol a legjobban érzem magam. 

Milanov elárulta azt is, hogy áll a bolgárok által is az egyik legkomplexebbnek tartott magyar nyelvvel – a jelek szerint eddig nem volt fontos annak elsajátítása. A magyar konyha viszont máris magával ragadta a légióst.

Nagyjából a fél csapattal szerbül beszélek, a másik felével meg angolul. Az egyik másodedzőnk ráadásul Bulgáriában is dolgozott, így vele az anyanyelvemen is kommunikálhatok. (…) imádom a magyar ételeket. Az élet Budapesten pedig sokkal nyugodtabb, mint Moszkvában (korábban Milanov az orosz CSZKA játékosa volt – a szerk.). A főváros gyönyörű, nagyon jól érzem itt magam – tette hozzá.