Több sérültje sem utazhatott el az AEK Athénnak, amely kedd reggel indult Magyarországra, hogy szerda este a MOL Vidi FC ellen játsszon BL-playoff mérkőzést a Groupama Arénában. Marinos Ouzounidis vezetőedző öt játékosára egészen biztosan nem számíthat. 

Az ex-barcás sem jött Budapestre 

Az utazó keret egyik legfontosabb hiányzója Christos Albanis, aki friss igazolása az AEK-nek, a múlt heti, Celtic elleni visszavágón – amelyet 2-1-re nyertek a görögök – játszott is csereként beállva nyolc percet. A Vidi ellen azonban még ennyit sem léphet pályára.  

Szintén rosszul érintheti az athéniakat, hogy középső középpályásuk, a tavaly 16 bajnokin pályára lépett Astrit Ajdarevic, valamint Dmitro Csihrinszkij sem bevethető a magyar bajnok ellen.

Utóbbi neve onnan lehet ismerős, hogy a Barcelona 2009 nyarán 25 millió eurót adott a középső védőért, hogy aztán egy évvel később 15 millióért visszaengedje őt a Sahtarnak.

A 31 esztendős játékos ezután volt a Dnyipro labdarúgója is, az AEK ingyen szerezte meg, tavaly 15 bajnoki jutott neki.  

Rajtuk kívül a szintén új igazolás Lucas Boyé sem szerepelhet. Ő tavaly két topligában is játszott: ősszel a Serie A-ban a Torinóval, tavasszal a La Ligában a Celta Vigóval, igaz, csatár létére egy gólt sem lőtt.  

Az ötödik hiányzó pedig a védekező középpályás Erik Morán lesz.