A sportigazgató a molcsapat.hu-nak azt mondta, a sűrű program egyformán okoz fizikai és mentális fáradtságot, de “nagy erőkkel” keresik a megoldást a kialakult helyzetre. Ahogyan azt a csakfoci.hu is megírta, a Vidi hat alkalommal is pontot vesztett úgy, hogy néhány nappal korábban európai kupamérkőzést játszott.

A mezőkövesdi vereség elég rosszkor jött, hiszen ott volt a kezünkben a lehetőség, hogy közelebb lopódzunk az élen állókhoz, de most valóban érezhető volt a fiúkon, hogy nagyon sokat kivett belőlük a PAOK elleni hazai meccs – mondta a múlt vasárnapi 1-0-ás vereségről Kovács Zoltán, aki hozzátette, nem arról van szó, hogy a csapat kerete nem elég erős a kettős terheléshez, ami valós jelenség.

Ugyanakkor nincsen a világon egyetlen olyan edző sem, aki azt mondja, elég erős a keretem, nem kell több játékos – jelentette ki Kovács, és megjegyezte, folyamatosan figyelik az erősítés lehetőségét, viszont egy új játékos beépítése sok időt vesz igénybe egy olyan együttesnél, amelynek játéka a szervezettségre és a kompakt csapatjátékra épül.

Kovács Zoltán szerint nem szabad elfelejteni, hogy bár vannak rutinos futballistáik, az EL csoportkörében mégis újonc a Vidi, amellyel változatlanul az a céljuk, hogy minden ősszel európai kupameccseken lépjenek pályára.

Ebbe is bele kell tanulnunk minden szinten, hiszen a célunk továbbra is az, hogy a MOL Vidi minden évben európai kupameccseket játsszon egész ősszel.

Van előttünk jó példa, és tudjuk, mit kell tennünk, hogy bírjuk a terhelést, és erre nagy szükségünk is van, hiszen az európai célok mellett a magyar bajnokságban is magasra törünk, ami címvédőként kötelességünk is – mondta a sportigazgató.

Továbbá kiemelte, hogy a Vidi pályán mutatott teljesítménye nagyon sok ember munkájának összessége, a klubnál mindenki teszi a dolgát a profin felépített rendszerben, amely elengedhetetlen a sikerességhez.

Ahogy a klubnál mindenkinek, úgy nekem is vannak ambícióim: azt szeretném, ha a Vidi minden évben valamelyik európai kupasorozat főtábláján szerepelne.