Egy nappal a lengyel Piast Gliwice elleni találkozót követően lépett újra pályára a Videoton.

A kapuk felváltva kerültek veszélybe, mígnem a 36. percben, az ötödik hazai sarokrúgásból gól született, a kapu elé ívelt labdát Luka Salumon körülbelül 7 méterről fejelte a léc alá (1-0) – írja a vidi.hu beszámolójában.

A második félidő elején rögtön gólt kapott a Vidi: Sejben veszített el a 16-oson belül egy labdát, amire Zorko Rok csapott le, őt Lorentz buktatta, büntető. A labda mögé Kokorovic állt, és nagyon higgadtan lőtt a kapuba. (2-0)

Az 56. percben, egy Vidi-szöglet után Oliveirához került a labda, aki élesen középre adta azt, Stopira megelőzte a szlovén védőt, és a kifutó kapus fölött szépen a kapuba pörgetett. (2-1)

A 70. percben Tischler helyére Schiller állt be, majd 5 perccel később a fiatal játékos egy beadást követően a felső lécre fejelt körülbelül hat méterről. Az utolsó percekben a magyar csapat kitámadt, hátul fellazult a védelem, és a 89. percben Ante Salumon egyedül vezethette egy gyors kontra végén a labdát a kapura, Horváth azonban óriási bravúrral védett, maradt végül a 2-1.

Henning Berg:Nehéz volt ilyen körülmények között játszani, nagy volt a hőség, de így is jó része volt a felkészülésnek a mai meccs. Természetesen vannak dolgok, amikben még fejlődnünk kell. A helyzetkihasználásunkon van mit javítani, sok helyzetünk volt, de csak egyet használtunk ki, miközben mi két pontrúgás – egy szöglet és egy büntető – után is gólt kaptunk. Még mindig a felkészülés közben vagyunk, új taktikai elemeket tanulnak a játékosok, az is fontos, hogy száz százalékosan fittek legyenek a szezon kezdetére, ezeket tekintve hasznos volt számunkra a mai meccs.

NK Zavrč – Videoton 2-1 (Salumon 36., Kokorovic 48. – 11-es, ill. Stopira 56.)

Videoton: Horváth – Sejben, Lorentz, Stopira, Zsótér – Oliveira (Varga B., 86.), Heffler, Pölöskei, Kovács – Tischler (Schiller 70.), Feczesin