A Videoton 2-0-s előnnyel utazott Máltára, ahol ma 17:45-től a Balzan elleni EL-selejtező visszavágóját játssza. A fehérváriak szerb edzője, Marko Nikolic elárulta: egy 3-0-s sikerrel elégedett lenne. Érdekesség, hogy honfitársa, az ellenfél mestere, Marko Micovic is ugyanezt mondta, igaz, utóbbi nyilatkozat annyiban érthető, hogy a máltaiaknak egy ilyen eredmény minimum szükséges a továbbjutáshoz.

Nikolic és Micovic

– Hogy mi lenne az ideális eredmény, amit elfogadnék a találkozó előtt? – kérdezett vissza a Vidi mestere. – Nem szeretek így közelíteni a mérkőzésekhez. Ha nagyon őszinte választ várnak tőlem, azt mondanám, hogy azt szeretném, ha nyernénk 3-0-ra. Más meccsre számítok, mint az első találkozó volt, hiszen ellenfelünk kétgólos hátrányban van, nem védekezhetnek tíz emberrel, támadniuk is kell. Hogy a mi részünkről milyen változtatások lesznek – ha lesznek egyáltalán -, arról nem szeretnék előre beszélni. Máltáról szép emlékeim vannak, négy évvel ezelőtt a Vojvodina edzőjéként nyertem itt 4-1-re, de annak a találkozónak természetesen semmi köze nem lesz a mostanihoz. Az időjárás viszont várhatóan hasonló lesz, most is meg kell majd küzdenie a csapatoknak a hőséggel. Ne értse félre senki, ez nem kifogás, vagy mentség, ugyanúgy győztes mentalitással kell játszanunk, mint az összes többi mérkőzésen.

A Balzan edzője, Marko Micovic még mindig bosszankodik a Felcsúton kapott második gól miatt, de hisz a továbbjutásban.

– Amikor Magyarországra mentünk, akkor is tudtuk, hogy a Videoton FC az esélyese a párharcnak – idézte az ellenfél edzőjét a vidi.hu. – Új stábunk van, új játékosaink vannak, de mindennel együtt is azért mentünk Magyarországra, hogy jól teljesítsünk és meglepő eredményt érjünk el. Az első kapott gólig úgy játszottunk, ahogy terveztük. Nem mondom, hogy kontrolláltuk a mérkőzést, hiszen ezt túlzás lenne állítani, ugyanakkor a saját tervünket tudtuk tartani, jól védekeztünk és voltak veszélyes kontráink is. A második bekapott gól az utolsó másodpercben különösen bosszantó. A visszavágón szeretnénk meglepetést okozni, az ideális eredmény az lenne, ha nyernénk 3-0-ra. Persze nem ez a realitás, de ha nem hinnénk a továbbjutásban, nem is lenne értelme kimenni a pályára.