A Sport 24 kiemeli, hogy a rossz játék, a védelem gyengélkedése és a PAOK számára egy idegen jelenség,  a helyzetnélküliség vezetett a Vidi elleni 0-2-es vereséghez. A lap szerint a Benfica elleni BL-vereség (1-4) óta nem volt ilyen rossz napja a szaloniki csapatnak.

A lap megszólaltatta a PAOK vezetőedzőjét, a román Razvan Lucescut is, aki magára vállalta a vereséget.

Nincs mit nagyon elemezni ezen, nagyon rosszul játszottunk. Rosszul álltunk hozzá az egész meccshez és nem tudtunk jól reagálni a különböző szituációkra. Talán túl nagy volt az önbizalmunk is a találkozó előtt, ez pedig az én felelősségem, nem jutott el az üzenetem a játékosokhoz. A Vidi nagyon jól védekezett elől és hátul is, nekünk pedig nem volt meg a kellő higgadtságunk ahhoz, hogy az utolsó 25 méteren a megfelelő megoldásokat, passzokat válasszuk. A második félidőben már-már anarchia jellemezte a játékunkat, ami a mentális állapotunkra vezethető vissza.Ez pedig megint az én saram, nem akarom a játékosokat szidni. Előfordul egy jó sorozat után, hogy semmi nem jön össze a pályán. 

A hazaiak görög válogatott támadója, a lecserélt Nikos Karelis elismerte, hogy még igazi helyzetük sem volt csütörtökön.

Azt próbáltuk játszani, amit mindig szoktunk, de nagyon jól felkészültek belőlünk, jól olvasták a játékot, így nem is volt klasszikus értelemben vett gólhelyzetünk. Akartunk, mentünk, de egyszerűen semmi nem sikerült. Reméljük, az idegenbeli találkozón tudunk majd javítani. 

A marokkói Omar El Kaddouri szerint nem lepte meg őket a Vidi, de…

Az edzőnk elmagyarázta, mit kell tennünk a pályán, de az első gól megváltoztatta a meccs képét, onnantól kezdve a magyarok visszaálltak, elkezdtek kontrázni, aztán jött a második gól is, amikor aztán végképp visszaálltak. Mi nem igazán tudtunk helyzetbe kerülni, így ki is kaptunk. De nem hiszem, hogy meglepett volna minket a Vidi, amely már a Chelsea ellen is jól futballozott. A fociban vannak rossz napok. Ma nekünk egy ilyen rossz napunk volt.

A Gazzetta “szörnyű”, “színtelen” és “íztelen” jelzőkkel illeti a PAOK teljesítményét, hozzátéve, hogy Budapesten vissza kellene szerezniük valahogy a görögöknek az elveszett három pontot.

A lap elsősorban a lecserélt bolgár Georgi Milanov produkcióját emeli ki a Vidi-játékosok közül, míg a mezőny legrosszabbjának José Angel Crespót, a PAOK 31 éves spanyol védőjét választották meg.

Az OnSports szerint a Vidi még a PAOK következő ellenfelének, a Panathinaikosznak is receptet adott ahhoz, hogy lehet megverni a fekete-fehéreket. “Az, ahogyan küzdöttek, ahogy kihasználták a réseket a védelmen, ahogy takarítottak a kapujuk előtt a veszélyes szituációkban, mind útmutató lehet a Panathinaikosznak is” – írja a portál.

Amely “sötét éjszakaként” aposztrofálja a pályán történteket és a PAOK idénybeli legrosszabb találkozójaként tálalja a csoportmeccset, egy olyan mérkőzésként, amely a már-már a továbbjutás reményével kecsegtetett, de “rémálom lett belőle”. Ahogy írják, az első Vidi-gólnál “lefagyott”, a másodiknál pedig “sokkot kapott” a hazai csapat.

Az AgonaSport szerint pedig teljesen “megdöbbentette” játékával a Vidi a görög csapatot, amelynek Európa Ligás elképzelései így kissé “zátonyra” futottak. A vendégek a lap szerint sokkal energikusabbak voltak és akár nagyobb különbséggel is győzhettek volna, elég csak Hodzic ziccerét visszaemlékezni.

A MetroSport “Riadó” címmel, a címlapján számolt be a mérkőzésről, és azt írja, a PAOK keservesen megfizetett a rossz játékáért. “A játékosok az első perctől kezdve mindent rosszul csináltak, egyénileg és csapatként is” – írják, hozzátéve ők is a “rémálom” jelzőt.

A fentebb már említett José Angel Crespo az egyik közösségi oldalon üzent a meccs után: “Rossz nap a munkahelyen. El kell ismerni a hibáidat, a legokosabb dolog tanulni belőlük, hogy aztán javíthasd őket” – írta.