Négy meghatározó játékosával hosszabbított szerződést a Videoton együttese: Juhász Roland, Marko Scepovic, Loic Nego és Kovácsik Ádám is új kontraktust írt alá a fehérváriakkal – jelentették be vasárnap.

Juhász nem levezet, Negót vitték volna, de marad

Kovács Zoltán sportigazgató így kommentálta a futballisták maradását és hosszabbítását a vidi.hu-nak:

Örülünk annak, hogy Juhász Roland érez magában annyi erőt és motivációt, hogy folytassa a pályafutását. A pályán is látjuk a szerepét hétről-hétre, a teljesítményével is rászolgált a hosszabbításra. Pályán kívül is igazi kapitány, örömteli, hogy sikerült gyorsan megállapodni a folytatásról. Ilyen kaliberű játékosnál, aki ilyen pályafutással büszkélkedhet, általában az dönti el, hogy meddig tud jól teljesíteni, hogy meddig találja meg a saját motivációját. Rolandnál nincs ezzel probléma. Biztos vagyok benne, hogy nem levezetésnek szánja a következő szezont sem, hanem címeket szeretne nyerni a csapattal.

Marko Scepovic egészen kiváló gól/perc és pont/perc mutatóval rendelkezik a bajnokságban és a nemzetközi kupában is, szeretik a csapattársak és úgy gondolom, hogy a szurkolók is befogadták, így örülünk annak, hogy hosszú távon is itt képzeli el a karrierjét. Igazi góllövő csatár, bízom benne, hogy tavasszal a gólkirályi címre tör majd.

Loic Nego hosszú ideje bizonyítja, hogy a bajnokság egyik legjobb légiósa. Nem csak a posztján, hanem az összes játékost figyelembe véve. Ugyan eredetileg jobbhátvéd, de szinte minden edző használta a középpályán is, ahol szintén kiemelkedő teljesítményre képes, valamint fontos gólokat is szerez. Folyamatos iránta az érdeklődés, de a tárgyalások során végig bizonyította lojalitását a Vidi iránt, nem fordult meg a fejében az, hogy visszaéljen a helyzettel és nyáron szabadon távozzon.

Kovácsik Ádám folyamatos fejlődést mutatott az elmúlt időszakban. Az NB I egyik legjobb kapusáról beszélünk, ezt bizonyítja a válogatott bemutatkozása is. A klub értékeli a pályán mutatott teljesítményét és a pályán kívül mutatott hozzáállását, így bár az ő szerződése nem járt volna a nyáron, mégis hosszabbításban állapodtunk meg.