“A Vidi ellen nem kontráznunk kellett volna”

A mérkőzést több BATE-játékos is értékelte, volt, aki elégedettebben, volt, aki picit kritikusabban.

Jegor Filipenko:

Minden tiszteletem mellett, a Vidi nem az a csapat, amely ellen kontráznunk kellene, sokkal magabiztosabban, a játékot irányítva kellett volna futballoznunk a második félidőben is, nem csak várni a kínálkozó lehetőségekre.

Védekezésben kifogástalanul játszottunk. Az ellenfélnél a bal oldali védőjüket tudom kiemelni (Stopirát – a szerk.), ő sok fejfájást okozott nekünk, de a szerb csatáruk (Marko Scepovic – a szerk.) ellen sem volt könnyű futballozni, erős testfelépítésű támadó.

Stanislaw Drahun:Mindig jó érzést ad egy csapatnak egy első meccsen aratott győzelem. Azt ugyan még nem tudni, hogy an végződhet a számunkra ez az EL-csoportkör, de a Magyarországon aratott siker stratégiai szempontból is nagyon fontos lehet. A Vidi egy erős ellenfél volt, érdekes játékfelfogással és jó játékosokkal. Felkészültünk belőlük, jól végre is hajtottuk a tervünket, tudtuk, hogy nyomni fognak majd, emiatt óvatosabban is kezdtünk. Megint kiderült, hogy nem elég a modern futballban, ha a labda nálad van többet, a magyaroknak nem is volt túl sok nagy helyzetük. A végén akár nagyobb különbséggel is győzhettünk volna.

A fehéroroszok gyorsan hazatértek a budapesti csoportmeccs után és a hivatalos honlap szerint a minszki reptér személyzete várta őket gratulációkkal és aláírás-gyűjtőkkel.

 

A Pressball kiemeli, hogy a BATE 570 ezer eurót, azaz több mint 184 millió forintot kasszírozott azzal, hogy legyőzte  2-0-ra a Vidit idegenben, ennyi ugyanis a hivatalos győzelmi prémium az Európa Liga csoportkörében. A meccsről szólva a lap egy klasszikust idézve, “Veni, Vidi, Vici” (jöttünk, láttunk, győztünk) címmel vezette fel a találkozót, majd beszámolójában rögtön leszögezte, hogy “aki azt mondta, a fehérvári Vidi nem tudja kivinni az embereket a budapesti Groupama Arénába, azt hazudott”.

A sok nézőt és az “ellenségesnek” mondott légkört a BATE edzőjének, Alekszej Bagának is megemlítette a lap:

Minket ez nem zavar, sőt, épp ellenkezőleg. Nagyszerű érzés ilyen stadionokban pályára lépni. Egy ilyen nagy tapasztalatú csapatnál ez ilyen légkör csak az adrenalin-szintet emeli tovább, lelátóról érkező esetleges negatív hangulat csak bátorít minket. Kár, hogy nem nagyon vannak ilyen meccseink a hazai bajnokságban – tette hozzá.

A súlyos sérülése után visszatérő szerb válogatott védő, Nemanja Milunović arról is nyilatkozott közben, hogy milyen érzés volt a Vidiben játszó vagy edzősködő honfitársai ellen pályára lépni. Szóba került az is, hogy mennyit színészkednek a szerbek…

Hogy ez külön motivált-e? Én minden jó ellenféllel szemben motiváltan lépek pályára. Ha pedig még ismersz is valakit a pályán, akkor még inkább győzni akarsz. A szerbek sokat színészkednek? Nem, azok a brazilok! Emlékezzenek csak Neymarra…mi, szerbek pedig sokat tudunk a fájdalomról. 

A Nasza Niwa nevű lap röviden számol be a találkozóról, leszögezve, hogy miközben a BATE a gólokat szerezte, a Vidi sikertelenül rohant az eredmény után – bár kétségtelenül kialakított veszélyes szituációkat a kapunál.

Vidi: “Saját magunkat építettük le”; “Jobbak voltunk, mint a BATE” – így látták a játékosok

Sovetskaya Belorussiya azt írja, hogy a BATE összességében magabiztos győzelmet aratott, mondhatni lefutballozva ellenfelét, amely végül egyszer sem tudott a kapuba találni.

A Belta szerint a meccs első negyede ugyan inkább a Vidié volt, de az első vendéggól mindent megváltoztatott. A magyar csapat ezt követően csak szaladt az eredmény után, de vagy a BATE védelme vagy a kapusa sikerrel állta a rohamok útját. A második félidőben még inkább fokozódott a hazai fölény és nyomás, de a fehéroroszok stabilan védték kapujukat, majd kontráikkal és egy beíveléssel eldöntötték a találkozót.