Mint ismeretes, július elsejétől MOL Vidi FC-nek hívják a magyar futball bajnokcsapatát. A másfél héttel ezelőtti hivatalos bejelentést kemény hangvételű szurkolói reakció is követte a fehérvári ultrák részéről, most pedig a korábbi névadó, a Videoton is “megszólalt”.

A cégcsoport sajtóközleménye olvasható az alábbiakban.

“A Videoton vállalatcsoport a futball klub név változtatásában csupán passzívan érintett. A döntés meghozásában természetesen nem vettünk részt, ez nem is merülhetett fel. (A klub megkeresett bennünket bizonyos kérésekkel a név változtatáshoz kapcsolódva, amiket mi ellenérték nélkül elfogadtunk, ilyen például az eddig a mi tulajdonunkban álló címer átadása is.)

Örülünk annak, hogy a MOL személyében a klub olyan szponzort talált, aki anyagilag olyan támaszuk lehet, amilyen a múltban évtizedekig a Videoton állami vállalat volt. Kívánjuk, hogy a változásnak köszönhetően a klub a nemzetközi porondon olyan sikereket érjen el, mint amilyen a Videoton UEFA szereplése volt.

Megértjük a szurkolók Videoton névhez kötődő emócióit, hiszen az számunkra is jelkép értékű, immár 80 éve. Bízunk abban, hogy a kérdés gyorsan nyugvópontra jut, illetve a feleknek sikerül megállapodniuk, és a csapat minden energiájával a küszöbön álló nemzetközi szereplésre tud koncentrálni.

Ehhez pedig sok sikert kívánunk nekik, a Videoton vállalatcsoport tízezer dolgozója nevében is.

A Videoton vállalatcsoport vezetősége”