2-2-es bravúrt ért el a Vidi a Chelsea házigazdájaként az Európa Liga csoportkörének zárófordulóján. A lefújást követően a csapatkapitány, Juhász Roland az M4Sportnak értékelte klubja csoportkörös teljesítményét.

Az egész sorozatnak örülök, hogy magyar klubcsapattal a csoportkört megélhettem a pályán. Nagy álmom volt, hogy játékosként egy európai kupasorozatban ott legyek a Vidivel, ez összejött.

Az első meccset leszámítva összességében úgy gondolom, hogy helyreállt a csapat. Mind a PAOK, mind a kinti Chelsea-mérkőzésen bebizonyítottuk, hogy okkal voltunk itt. 7 pontot gyűjtöttünk, de ez sajnos nem volt elég a továbbjutáshoz.

A rutinos védő a zárófordulóban jubilált: 90. nemzetközi kupameccsét ünnepelhette. Érdekesség, hogy első európai mérkőzésén az Anderlecht színeiben szintén a Chelsea ellen játszott, abból a londoni kezdőből ma egy játékos sem volt tagja a kékek keretének.

– Szép ez a szám, csak ez azt jelenti, hogy nem a fiatal játékosok közé tartozom már én sem. Nagyon jól érzem a pályán magam, és nagyon remélem, hogy ez nem az utolsó európai kupamérkőzésem. Van még egy év a szerződésemből, bízom benne, hogy ezt a számot feljebb tudom tornázni.

Minimum annyit szeretnék, mint amennyi a válogatottban van (96 – szerk.), de ha esetleg összejönne a 100, akkor még boldogabb lennék.

Juhász sem mehetett el szó nélkül a csapat teherbírása mellett.

– Ez kiemelendő, hogy viszonylag kevés játékossal játszottuk végig ezt az őszt. Még van vasárnap egy nagyon fontos mérkőzésünk (a Fradi ellen – szerk.), de eddig kiválóan helytálltunk. Jó csapatszellem van az öltözőben, a pályán is. A szervezettségünkön is látszik, hogy ez egy összeszokott keret vagyunk most már. Remélem, hogy az utolsó meccsre még utolsó energiákat fogunk tudni mozgósítani. Tavasszal már csak két sorozatra, a bajnokságra és a Magyar Kupára tudunk koncentrálni, ahol hasonlóan eredményesek szeretnénk lenni, mint tavaly.

Végül elárulta a Chelsea-meccs legnagyobb nehézségét is.

Megtudtuk az öltözőben a PAOK-meccs eredményét, de ezt próbáltuk kizárni, mi a saját meccsünket akartuk lehozni azzal, hogy meglátjuk, ez mire lesz elég. Én azt gondoltam, hogy a PAOK komolyabban veszi a mérkőzését. Kicsit szomorú vagyok, szerettem volna kupamérkőzést játszani az új stadionban tavasszal.