A Videoton vezetőedzőjével, Henning Berggel a csapat évzáró eseményén készített interjút a klub hivatalos honlapja, a vidi.hu. A norvég mester a legjobb és legrosszabb pillanatokról és a norvég helyi szokásokról is beszélt.

– Igen a kupa…igazi sokkélmény volt. Örülünk, hogy az első helyen telelünk, de ettől nem szabad elfelejteni, hogy még bőven van hová fejlődnünk. Elkezdtünk egy folyamatot, úgy gondolom, hogy látszik az előrelépés, de folytatnunk kell a kemény munkát annak érdekében, hogy elérjük a céljainkat. Nyáron elindultunk egy úton és úgy gondolom, jó irányba haladunk.

Berg arra is válaszolt, mely meccseken volt elégedett a támadójátékkal.

– Mondjuk, amikor megvertük a Debrecent otthon 5-1-re. Az egy jó mérkőzés volt. Egyébként talán a Midtjtylland elleni hazai meccsen a mérkőzés egyes részeiben még jobban is játszottunk az előbb említettnél. De a Ferencváros ellen is jól játszottunk nyolcvan percen keresztül. Ami nekem ebben a legfontosabb, hogy láthattuk már azt a szintet, amelyet képesek vagyunk elérni, most azon a sor, hogy folyamatosan ezen a szinten tudjunk focizni.

Sokszor megemlítették a norvég mesterrel kapcsolatban, hogy nem igazán szeret cserélni, ennek okairól is nyilatkozott. 

– Amikor egy edző kijelöli a kezdőcsapatot, mindig azt a tizenegy játékost küldi a pályára, amelyik szerinte a legjobban alkalmas arra, hogy megnyerje az adott mérkőzést. A kilencven perc során aztán több dolog befolyásolhatja a döntéseket, például természetesen a lőtt és kapott gólok, valamint a játék különböző elemei. Ezek miatt előfordult olyan is az ősszel, hogy hármat cseréltünk a szünetben, de olyan is, hogy egyáltalán nem cseréltünk. Én csak akkor cserélek, ha azt gondolom, hogy a váltással javítani tudok a csapat játékán a mérkőzés közben. Ha nem így gondolom, akkor inkább nem változtatok.

Berg végezetül a hazájában megszokott ünnepi ebédről beszélt.

Északon halat esznek, nyugaton bárányt, keleten pedig sertést fogyasztanak. Én keletről származom, tehát nálunk sok sertéshús lesz majd a tányérokon.