Huszti Szabolcs a csütörtöki El-mérkőzés másnapján azzal kereste meg dr. Kemény Jánost, a Madarász Utcai Gyermekkórház fejlesztéseit finanszírozó Gyermekkor Alapítvány kuratóriumi elnökét, hogy – ahogy az elmúlt tíz évben már megannyiszor – idén is felajánlana 1 millió forintot az Alapítvány számára.

Tulajdonképpen már hozzá is szokhattunk volna, hogy az év vége felé Huszti Szabolcs úr rendre jelentkezik nálunk, hogy anyagi támogatással segítené a munkánkat, de bevallom, minden alkalommal meghatódva és rendkívül hálásan fogadjuk az adományát. Szabolcs azon túl, hogy fantasztikus sportoló, éretten gondolkodó úriember, aki példás családapa is.

Ismerem már annyira, hogy tudjam: nem szeret szerepelni, nyilatkozni, ugyanakkor nekünk ezen a téren is segít, mindig jelzi, hogy ha ezekkel az akciókkal csak egy embernek is sikerül felhívni a figyelmét a jótékonykodás fontosságára, már megérte.

De természetesen a számlánkra pénteken átutalt összegnek is nagyon örülünk, jelenleg is zajlanak fejlesztések, amiket ezek nélkül az adományok nélkül nem lennénk képesek megvalósítani – mondta dr. Kemény János.

Huszti Szabolcs gáláns adományainak évek óta megvan a helye, ezúttal a kórház egynapos sebészetének korszerűsítése van napirenden, melynek fejlesztése több drága eszköz beszerzését igényli.

Mondhatom, immár hagyomány, hogy minden évben bemegyek a Madarász Utcai Gyermekkórházba és a doktor úrral átbeszéljük, milyen fejlesztések történtek a legutóbbi látogatásom óta.

Jó hallgatni és látni, hogy milyen erőfeszítéseket tesz a Gyermekkor Alapítvány, hogy a betegek a lehető legjobb ellátásban részesüljenek az intézményben.

A feszített program miatt az idei látogatás januárra csúszik, de a szokásos támogatás nem maradhatott el, tudom, hogy jó helyre megy, tudom, hogy nagy szükség van rá – nyilatkozta Huszti Szabolcs.