A Videoton játékosa, Loic Nego – a Bordeaux elleni meccs alkalmából – jó ismerősként tért vissza Franciaországba. A játékos végigjárta a francia utánpótlás-válogatottakat, első profi csapata pedig a Nantes volt. Ezután a Romához igazolt, de nem a terveknek megfelelően alakult a pályafutása. Nego a sofoot.com-nak adott interjújában elárulta, hogy bár jól érzi magát Magyarországon, benne van a pakliban egy esetleges klubváltás.

– Világos, hogy nem a pénz miatt jöttem Magyarországra. De itt újra érezhetem a futball „ízét” és rendszeresen játszhatok. Emellett pedig nagyon jó itt élni. A feleségem és a két gyermekem nem szenved hiányt semmiben, még akkor sem, ha ez nem Oroszország vagy Kína – nyilatkozta a 26 esztendős futballista, akit ezután jövőjéről faggattak.

Cél: a Ligue I

– Teljes mértékben a Bordeaux elleni meccsre készülök, az a fontos, hogy mindig készen álljak 95 percre. De hogy válaszoljak a kérdésre: nem szándékozom az egész életemet Magyarországon leélni. Csak egy év maradt a szerződésemből, a klubnál pedig minden adott, hogy hosszabbítsunk. Meglátjuk. Nem akarok kapkodni úgy, ahogyan a múltban tettem. Profi vagyok, ezért most csak a meccs érdekel, nem befolyásol a jövőm. (…)

Kapcsolatban vagyok Ligue I-es klubokkal, és nagyon örülnék, ha visszatérhetnék Franciaországba, ez az egyik célom. Akkor hagytam ott a bajnokságot, amikor felfelé ívelt a karrierem, és van ott még egy befejezetlen történetem.

Nego természetesen beszélt a ma esti, Bordeaux elleni EL-találkozóról is,

– Nem félek senkitől, és a csapattársaim sem. Olyan tapasztalt játékosaink vannak, mint Stopira, aki játszott az Afrikai Nemzetek Kupáján, vagy Juhász Roland, aki ott volt a franciaországi Európa-bajnokságon. Ezek a játékosok jól tudják kezelni az ilyen nagy meccseket is.

Egy döntetlen is jól fizetne a Vidi meccsén – fogadj!