Mint ismert, június 28-án jelentették be, hogy antibiotikum-rezisztens baktériumfajjal fertőződött meg az ivóvíz a MOL Fehérvár FC stadionjában, aminek következtében ismét a felcsúti Pancho Arénába költözött a csapat az eddigi Európa Liga-selejtezőkön, sőt mivel július 19-én (pénteken) 12:00-ig kellett a klubnak nyilatkoznia a 3. EL-kör helyszínéről, így az is biztossá vált, hogy továbbjutás esetén is Felcsúton fogja játszani a hazai nemzetközi meccsét Marko Nikolics csapata az Eintracht Frankfurt vagy a Flora ellen.

Hétfő délután azonban jó hírt közölt szimpatizánsaival a fehérvári klub, a közlemény szerint ugyanis az OTP Bank Liga első fordulójában már a MOL Aréna Sóstóban fogadhatja a Kaposvárt a Vidi, miután a szakhatóságok engedélyt adtak a mérkőzések rendezésére írja a molfehervarfc.hu.

Íme a fehérváriak közleménye:

“Az elmúlt hetek megfeszített munkájának köszönhetően Székesfehérvár Önkormányzatától és a szakhatóságoktól klubunk olyan írásos biztosítékokat kapott, amelyek alapján labdarúgó mérkőzéseket rendezhetünk.

A hétfői nap folyamán az MLSZ is hitelesítette a pályát, megerősítve azt, hogy a MOL Aréna Sóstó alkalmas helyszín mérkőzések rendezésére, így a vasárnap, 18:00 órakor kezdődő, Kaposvár elleni OTP Bank Liga mérkőzésre hazatér a csapat Székesfehérvárra!

A jegy-, illetve bérletinformációkat hamarosan közzétesszük honlapunkon!

Ahogy arról beszámoltunk, az UEFA felé már korábban le kellett adnunk az Európa Liga harmadik selejtezőkörének helyszínét, azonban kivételezési eljárás keretében kérvényezzük, hogy továbbjutásunk esetén az Eintracht Frankfurt vagy a Flora Tallin elleni augusztus 8-ai mérkőzésnek is a MOL Aréna Sóstó adhasson otthont. Ennek fejleményeiről szintén hamarosan beszámolunk!”