Az UEFA és a FedEx teljesítmény-indexe alapján állítják össze hétről hétre az európai szövetség oldalán a legjobb formában lévő labdarúgó ranglistáját az Európa Ligában is érdekelt klubokból. A FedEx a különböző posztok jellemző mutatói, a bajnokságok és csapatok ereje, utóbbiak szereplése, és persze az eredményesség alapján listázza a játékosokat.

A folyamatosan frissülő ranglistát jelenleg a Bayer Leverkusen játékosa, a már német válogatott tehetség, Kai Havertz vezeti 4842 ponttal, megelőzve a salzburgi Munas Dabburt és a Chelsea brazil klasszisát, Williant.

Az itthon és az EL-csoportkörben szereplő MOL Vidi FC, valamint a légiósként szereplő magyar játékosok külön ranglistáján a nemrég magyar válogatottá avanzsált Willi Orbán áll az élen, összesítésben pedig a 92. az RB Leipzig védője teljesítmény-mutatója alapján, 2167 ponttal. A második a Dinamo Kijev bekkje, Kádár Tamás, míg a harmadik Juhász Roland, a Vidi csapatkapitánya. Utóbbi az NB I-es játékosok között jegyzi a legmagasabban a felmérés.

Az NB I (pontosabban a Vidi, hiszen a nemzetközi porondon csak a Nikolic-csapat szerepel) háziversenyében Juhász mögött a Kovácsik sérülése miatt a kapuba került, a Chelsea ellen is védő Tomás Tujvel a második, a zöld-foki szigeteki alapember, Stopira pedig a harmadik. Loic Nego és Vinícius Paulo alkotja még a fehérvári élmezőnyt.

Vannak Vidi-futballisták, akik jelenleg “mínuszban” állnak eddigi itthoni és EL-produkciójuk alapján, ilyen Huszti, Kovácsik, Marko Scepovic és Hangya is. A szerb csatár a Haladás elleni góljával némiképp javított már eddigi pontszámán.