Mint ismeretes, botrányos körülmények között ért véget a szeptember 15-i Puskás Akadémia – MOL Vidi FC NB I-es bajnoki. A felcsúti összecsapás Kovácsik sérülése miatt elhúzódott, és az Európa-liga résztvevő bajnokcsapat 2-1-es hazai vezetésnél a 102. percben büntetőhöz jutott. Marko Scepovic 11-esét Branislav Danilovic hárította.

Szőts Gergely játékvezető ezt követően lefújta a találkozót, az indulatok pedig elszabadultak: Anel Hadzic szólalkozott össze a felcsúti kispadon helyet foglalókkal, majd több csapattársa is csatlakozott hozzá – volt, aki nyugtatni akarta -, a csetepatéban egy pillanatra még Benczés Miklós, a Puskás Akadémia vezetőedzője is a földre került.

Kihagyott 11-es és balhé a Puskás–Vidi végén

Dráma és balhé a Puskás–Vidi (2–1) végén. 😠😯😠😯😠A vendégek 102. percben kihagyott 11-ese után óriási tömegjelenet alakult ki: Hadzic a felcsúti kispaddal veszett össze, a békítő Benczés Miklós a földre került, Scepovic az öltözőig üldözte Varga Józsefet.

Közzétette: M4Sport – 2018. szeptember 15., szombat

Az MLSZ vizsgálatot indított, de a fegyelmi testület még a szeptemberi, közel kétórás ülésén azt állapította meg, hogy “a hivatalos jegyzőkönyvek, a meghallgatások és a videofelvételek alapján egyértelmű, hogy ütés, rúgás, vagy más a fegyelmi szabályzat alapján büntetendő erőszakos cselekmény nem történt, és ilyen irányú szándék sem volt megállapítható“, azaz senkit nem büntettek meg.

Ugyanakkor a klub két játékosra is pénzbírságot szabott ki – a részletek itt!

Azonban az elsőfokú döntést maga az MLSZ elnöke, Csányi Sándor fellebbezte meg nem sokkal később, október 2-án tett erről bejelentést a szövetség. Azóta nem született másodfokú határozat, egészem eddig a napig.

Az mlsz.hu híre szerint a Fegyelmi Bizottság október 30-i ülésén az alábbi döntést hozta meg az ügyben:

“A FEB új eljárás elrendelése alapján megtartott fegyelmi tárgyaláson Scepvic Marko és Hadzic Anel (mindkettő MOL Vidi FC) labdarúgókat a Puskás Akadémia–MOL Vidi FC mérkőzés lefújása után,  a levonuláskor tanúsított sportszerűtlen magatartásért 1-1 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre eltiltotta. A Varga József (Puskás Akadémia) ellen elrendelt fegyelmi eljárást megszüntette.”