A clubcall.com brit fociportál szerint a MOL Fehérvár is kiszemelte magának a Manchestertől City-től 14 év után távozó Tom Dele-Bashirura. A 19 éves, manchesteri születésű és eddigi teljes pályafutását az angol bajnoknál eltöltő nigériai U20-as válogatott középpályásért 220 ezer fontnyi nevelési költséget, kompenzációt is kellett volna fizetnie a Magyar Kupa címvédőjének, ám végül nem a magyar megkeresésre bólintott rá a tehetség.

Az ugyancsak a Premier League-ben szereplő Watford ugyanis a legkedvezőbb, az ugyancsak brit TeamTalk szerint nagyon komoly ajánlatot tette meg a játékosnak, aki végül hat évre alá is írt a “Darazsakhoz”.

Honlapunk úgy tudja egyébként, hogy a fiatal játékost többször is megnézte a Vidi stábja, többek között az U20-as vb-n is, valamint ő is járt Magyarországon, megnézte a körülményeket, és erősen el is gondolkodott azon, hogy aláírjon a fehérváriakhoz, de a Watford megkeresése után már nem volt esély arra, hogy ideszerződjön.

Dele-Bashiru mindössze egyszer, a Ligakupában kapott szerepet a nagycsapatban, tétmérkőzésen (ezért aztán 2018-ban ő is a sorozat győztesének tudhatta magát), ezért döntött úgy, hogy hosszú évek után elhagyja nevelőklubját.