Sós Bence elmondta, mennyire volt nehéz elhagyni a Debrecent.

– Abból a szempontból nem volt nehéz döntés, hogy tisztában vagyok azzal, hogy a fejlődésem szempontjából a legjobb helyre kerültem – kezdte a játékos a vidi.hu-nk. – Akár már ezen a nyáron nemzetközi tétmeccseket játszhatok a Vidi színeiben, de az sem elhanyagolható tény, hogy csapatunk keretében kitűnő labdarúgók szerepelnek, akiktől nagyon sokat lehet tanulni akár edzéseken, akár a mérkőzéseken. Nyilván hazudnék, ha azt mondanám, hogy könnyű szívvel távoztam Debrecenből, hiszen nagyon sokat köszönhetek a klubnak, a vezetőségnek, az egykori csapatársaknak és a szurkolóknak is. Hét évig Debrecen volt az otthonom és a csapatom, sosem fogom elfelejteni, hogy ők emeltek ki Hódmezővásárhelyről, de profi sportoló vagyok, mostantól csakis a Vidi sikeréért fogok küzdeni. Biztos vagyok benne, hogy jó döntést hoztam azzal, hogy a Vidibe igazoltam.

Kiemelhetem, hogy jó érzékem van ahhoz, hogy gólhelyzetbe kerüljek, ami azért nem árt egy támadónak. Emellett talán a gyorsaságom az, amivel ki tudok emelkedni. Amiben pedig sokat kell még fejlődnöm, az az agresszivitás és a védekezés.

A támadó beszélt a példaképéről és a céljairól is.

 – Persze, több nagy nemzetközi sztárt is említhetnék Ronaldótól Messiig, de nem is kell ilyen messze mennünk, hiszen van egy labdarúgó, aki hozzám hasonlóan igen erős debreceni kötődéssel rendelkezik, és nagy álmom, hogy egyszer közösen futballozhassak vele, mondjuk a válogatottban.

Dzsudzsák Balázs ráadásul több számomra, mint példakép. Nevezhetjük inspirációnak is, ugyanis az ő példája azt mutatja, hogy akár Debrecenből is eljuthat az ember erős bajnokságokig, és gólokat lőhet egy Európa-bajnokságon a későbbi Eb-győztes csapatnak. Ezidáig még nem volt szerencsém vele személyesen is találkozni, de remélem, ennek is eljön majd az ideje.

– A legfontosabb, hogy folyamatosan fejlődni tudjak. Hosszú távú szerződést írtam alá, lépésről lépésre szeretném magam beverekedni a csapatba és ott tartósan megragadni, gólokat lőni, és gólpasszokkal kiszolgálni a társakat. Idővel szeretnék majd kopogtatni a válogatott ajtaján is, és persze minél több serleget elhódítani a Vidivel. Szeretnék komoly nemzetközi tétmeccseket játszani, eljutni legalább a csoportkörig. Szóval tele vagyok tervvel, és úgy érzem, a legjobb helyen vagyok, hogy ezeket valóra is váltsam. Az biztos, hogy nagyon keményen és alázatosan kell dolgoznom, hiszen kiváló játékosok alkotják a Vidit, szóval egyáltalán nem lesz könnyű bekerülni a csapatba, de ahogy már mondtam, ennek csak örülök, hiszen rengeteget tanulhatok a fehérvári játékosoktól.