Gyászba borult a focivilág, miután buszbalesetben elhunyt a török élvonalbeli Aytemiz Alanyaspor 20-szoros cseh válogatott labdarúgója, Josef Sural. A 28 éves középpályás vasárnap a csapata a Kayerispor ellen 1-1-re végződő bajnokin a kispadon ült, majd a mérkőzés után hét játékos nem a klub saját buszával utazott haza, hanem béreltek egy kisbuszt, amely 5 kilométerre Alanyától – egyelőre ismeretlen okokból – felborult. A szerencsétlenségben valamennyi játékos megsérült, hatan könnyen – Sural sérülései pedig olyan súlyosak voltak, hogy a kórházba szállítást követően meghalt.

A szerb Telegraf beszámolója szerint az életét vesztő válogatott játékos iránt korábban az előző szezon bajnoka, a MOL Vidi FC is érdeklődött. A fehérváriak mellett az orosz Dinamo Moszkva és a szerb Crvena Zvezda és a Partizan Belgrád figyelmét is felkeltette.

A Videoton, amely sikeresen játszott az Európa Ligában, kapcsolatba lépett velünk, és nyáron a Dinamo Moszkva, a két nagy belgrádi klub, a Red Star és a Partizan Belgrád szerette volna megszerezni – mondta hat hónappal ezelőtt Pavel Zika, a cseh Global Sports játékosügynökség képviselője.

A Telegraf hozzáteszi, Sural nem kívánt szerződést hosszabbítani az előző klubjánál, a Sparta Prahánál, ezért igazolt idén januárban 1,5 millió euróért (484 millió forintért) a török együtteshez, ahol a szezonban 11 tétmeccsen lépett pályára, és egy gólt szerzett.

Mélyen megrendültünk a tragédia hallatán, hogy a csapatkapitányunk elhunyt. Együttérzünk a családdal. Sural, sohasem fogunk elfelejteni – olvasható a Sparta Praha közleménye.

Sural nemrégiben lett másodszor is édesapa, az újszülött kislányáról két héttel ezelőtt osztott meg egy fényképet a közösségi oldalán.

Elaludt a sofőr

A Reuters értesülései szerint a Alanyaspor rendőrségi forrásokra azt közölte, hogy a busz sofőrje valószínűleg elaludt a volánnál, és ez okozhatta a tragédiát, melynek következtében Sural meghalt. Hivatalosan meg nem erősített hírek szerint Sural a baleset során kirepült a járműből, és súlyos fejsérüléseket szenvedett.