DVSC – Paks 4-1

Paksi fölénnyel és lehetőségekkel kezdődött a mérkőzés, főleg Könyves volt elemében, de gól nem született. A másik oldalon viszont az első helyzetéből betalált a Loki: a 18. percben Ferenczi remek cselek után passzolt Szécsihez, aki a léc alá lőtte a labdát (1-0).

A 23. minutumban jött a második gól: Bódi 17 méterről végezhetett el szabadrúgást, a labda a bal oldali kapufáról pattant a hálóba (2-0).
A 30. percben szépítettek a vendégek: Simon beadása után az érkező Cseke vágta a hálóba a labdát (2-1), de a Lokinak erre is volt válasza: Szatmári indított a saját térfeléről, Szécsi pedig a tizenhatoson belülre érve átemelte a kapust (3-1).

A félidő hátralevő részében Bódi kapufáról kipattanó szabadrúgása, majd két paksi lehetőség jelentett veszélyt, de Könyves centikkel lemaradt a középre lőtt labdáról, Simon lövését pedig védte Kosicky.

Az 52. percben újabb gól született: a játékvezető szerint Lenzsér kezéhez ért a labda a tizenhatoson belül, a büntetőt Tőzsér értékesítette (4-1). Ezt követően jóval kevesebb eseményt láthatott a kilátogató mintegy 6000 néző, a játékot többnyire csak a cserék szakították meg, mezőnyben játszottak a csapatok, mindkét oldalon egy-két kisebb lehetőséggel.

Győzelmével a DVSC megszerezte a harmadik helyet és indulhat az Európa Liga selejtezőjében, a Paks pedig nyolcaddiként zárt.

DVSC – Paks 4-1 (Szécsi 18., 33., Bódi 23., Tőzsér 52. ill. Cseke 30.)

Kisvárda – Mezőkövesd 2-1

A hazaiak számára volt nagyobb tétje a mérkőzésnek, hiszen Dajka László csapata a forduló előtt egy pontra volt a kiesést jelentő tizenegyedik helytől, ám a vendégeknek is volt motivációjuk, hiszen akár még az ötödik hely is elcsíphető lett volna egy győzelem, és a Honvéd-meccs kedvező alakulása esetén.

Az első tizenöt percben kevésbé forogtak veszélyben a kapuk, ám a hazaiak voltak aktívabbak, elsőként Melnyik próbálkozott lövéssel, majd Horváth fejelhetett nagy helyzetben egy szabadrúgás után, de erőtlen és pontatlan volt a kísérlet. A 17. percben aztán Felipének is akadt dolga, miután Cseri ugratta ki remek labdával Pekárt a tizenhatoson belül, a középpályás lövését azonban bravúrral védte a brazil kapus. Két perccel később Horváth ismét háttal a kapunak készítette le jó ütemben a labdát a jobb oldalról érkező Gosztonyinak, aki a tizenhatoson belül, nagy helyzetben lövés helyett inkább a középre passzolást választotta, ám Katanec szögletre mentett. A 26. minutumban megszerezte a vezetést a Kisvárda: Melnyik jobb oldali beívelése után Horváth a hosszún középre fejelte a labdát, középen pedig érkezett Cukalasz, aki öt méterről nem hibázott fejjel, 1-0.

Egy perccel a gólt követően majdnem jött az újabb hazai találat, egy kontrát követően Gosztonyi lódult meg a jobb oldalon, hatalmas sprint után lövésre vállalkozott 16 méterről, de a bal felsőbe tartó labdát Szappanos szögletre ütötte. Ezt követően a szünetig lagymataggá vált a mérkőzés, egyedül Szeles bombáját jegyezhettük fel, a kövesdi középpályás bombáját azonban bravúrral tolta ki a léc alól Felipe.

A szünetben Kuttor cserére szánta el magát, a házi gólkirály Drazsics helyére beküldte Dragónert, ám így sem igazán lett veszélyesebb a vendégek támadójátéka. Az 58. percben pedig nagy lépést tett a három pont megszerzése felé a Kisvárda, miután egy bal oldalról érkező beívelést Katanec éppen középre, Cukalaszhoz fejelte, aki 15 méterről a jobb alsóba helyezett, 2-0. Ezt követően is lendületben maradt Dajka László együttese, a 67. percben előbb Grozav tizenhatoson belüli lövését védte bravúrral Szappanos, majd két perccel később Hugo Seco nagy helyzetben lőtt fölé.

A mezőkövesdiek enerváltan játszottak, a hajrában azonban a semmiből szépíteni tudtak, miután Pekár a bal oldalon betört a tizenhatoson belülre, középre tette a labdát Dragónerhez, aki 8 méterről kissé eltörte a lövést, de éppen hogy csak átcsorgott a gólvonalon a jobb alsó sarokba tartva. A hajrában Pekár közel állt az egyenlítéshez, lövése azonban centikkel elkerülte a jobb alsó sarkot, így megérdemelt nyert a Kisvárda, amely ezzel bennmaradt az élvonalban.

Kisvárda – Mezőkövesd 2-1 (Cukalasz 26., 58., ill. Dragóner 86.)

Puskás Akadémia – Ferencváros 1-1

Kényelmes tempóban kezdtek a csapatok, a bajnok Ferencváros picit felforgatott összeállításában nem erőltette annyira a támadásokat és hátul sem koncentrált talán annyira, ennek is köszönhetően inkább a hazaiak előtt adódtak helyzetek egy jó ideig. A legnagyobb lehetőséget Sós packázta el, aki a 22. percben egyedül vezethette rá a labdát Holczerre, de közeli lövését védte a Dibusz helyére “beugrott” kapus.

A 32. percben az FTC-nek is megvolt a ziccere: Botka beadása egy védőről került Szignyevics elé, aki 4 méterről lőtt, Hegedüs azonban óriási bravúrral védett a gólvonalon.

A második játékrész elején gyors gólváltás jött. Az 52. percben először, Szolnoki hosszú indítása után Nagy Zsolt talált a kapuba, kapásból lőtt a rövid sarokba 12 méterről (1-0). Nyolc perccel később jött a vendégegyenlítés: Gorriarrant rántották le, a felcsútiak hiába reklamáltak, a játékvezető a büntetőpontra mutatott. Hegedüs ugyan kiütötte Lanzafame 11-esét, de az ismétlést belőtte az olasz csatár (1-1).

Maradt az 1-1, a Ferencváros bajnokként, a Puskás Akadémia a 7. helyen zárta a szezont.

Puskás Akadémia – Ferencváros 1-1 (Nagy Zs. 52., ill. Lanzafame 60.)

Böde bejelentette, hogy távozhat a Fraditól: “Maradtam volna még, de váltanom kell” – videók a fiesztáról

DVTK – Újpest 3-0

Mindkét csapatnak fontos találkozó volt, hiszen a hazaiak a kiesés elkerüléséért, a lilák a bronzéremért és a biztos Európa Liga-indulásért hajtottak az utolsó fordulóban. A Diósgyőr kezdett aktívabban, többet volt a hazai lábakon a labda, de bő tíz perc után az Újpest is felvette a ritmust. Az iram jó volt, de a kapuk ritkán kerültek veszélybe a félidő első felében.

A 31. percben aztán Sankovic belöbbölt labdáját Burekovic balról, kapásból bombázta az oldalhálóba, válaszként Prosser került helyzetbe, de Banai védte a balról érkező lövését. A 36. percben aztán vezetést szerzett a DVTK: előbb Márkvárt (sípszó előtt, sárga lapért cserébe), majd Tajti lőtt el veszélyes helyről egy szabadrúgást, és a fiatal középpályás nagyszerűen tekert jobbal a jobb felső sarokba (1-0).

A fordulás után bekezdett az Újpest, Burekovic beadásában és Solomon fejesében is benne lehetett volna a gól. Az 55. percben azonban a mintegy 12 ezer hazai drukker ugrott talpra, amikor Prosser és Tajti egyedül vezethette a labdát Ristevskire, de előbbi “elönzőzte” a dolgot, az észak-macedón légiós pedig bravúrral szerelt utolsó emberként. Egy perccel később Zsótér beadása után Rácz remekül húzta kapura a labdát, amely a felső lécről pattant ki, majd újabb két perc elteltével, Burekovic újabb jó centerezése után Zsótér lőtt estében, az oldalhálóba.

A 80. és a 81. percben azonban minden eldőlt: Solomon – aki először volt kezdő az NB I-ben – Brkovicba szállt bele, és volt már egy sárgája, jött a második és a kiállítás. Egy perccel később Prosser ziccerét védte még Banai, de a kipattanó után a nemrég beállt 18 éves Korbély laposan a kapuba lőtt (2-0).

A 92. percben Hasani állította be a 3-0-s végeredményt, a DVTK bennmaradt, az Újepst viszont a negyedik helyről, így az EL-indulás lehetőségéről is lecsúszott.

Diósgyőr – Újpest 3-0 (Tajti 36., Korbély 81., Hasani 92.) – piros lap: Solomon (Újpest, 80.)

MTK – Budapest Honvéd 1-4

Kisebb lehetőségek után a 20. percben a vendégek szereztek vezetést az MTK-Honvéd meccsen: Holender lépett ki a leshatárról, kicsit kivárt, majd a hosszú sarokba helyezett (0-1). Azonnal jött a hazai válasz: Lencse szép egyéni megoldás után egyenlített ki (1-1). A folytatásban is adódtak kisebb lehetőségek mindkét oldalon – Danilo előtt adódott egyedül ziccer, ám a védők mentettek -, így az állás nem változott.

A második félidőben azonnal előnybe kerülhetett volna az MTK, ám Bognár lövésénél hatalmasat mentett Gróf. Majd jött a meccs fordulópontja: Kantát második sárgával kiállította a játékvezető – pár perccel korábban Ben-Hatira sportszerűtlenségénél nem volt ilyen szigorú Andó-Szabó. A Honvéd azonnal gólra váltotta emberelőnyét: Kukoc szöglete után Kamber vágta a hálóba a labdát (1-2).

Danilo lezárhatta volna a meccset a 60. percben: ziccerben kilépett, ám Horváth nagyot mentett a lövése után. Jöhetett volna viszont az egyenlítés: Diallo kilépett egyedül, kicselezte Grófot, majd a kapu felé gurított, ám Kamber hatalmasat mentett a gólvonalon.

Nem adta fel az MTK, amely ismét egyenlíthetett volna: Vogyicska ellen szabálytalankodtak, a büntetőt azonban Lencse a léc fölé lőtte a 63. percben.

Ebben az időszakban levegőben lógott a hazai gól, de aztán “kiegyenesedett” a Honvéd. A kispestiek kontráiban benne volt a veszély, ám a vendégek nem tudták lezárni a meccset.

Ezt viszont megtette végül N’Gog: Mezghrani bepasszolt labdáját lőtte a hálóba, Horváth ebbe is csak belekapni tudott (1-3). A végeredményt ugyancsak N’Gog alakította ki a 92. percben, a támadó egy kontrát követően Banó-Szabó középre adott labdáját váltotta gólra 12 méterről, 1-4. A folytatásban már nem esett gól, így az MTK nem tudott fordítani a helyzetén az utolsó fordulóban, a kupadöntőben érdekelt Honvéd viszont kiharcolta az Európa Liga-szereplést.

MTK Budapest – Bp. Honvéd 1-4 (Lencse 22., ill. Holender 20., Kamber 53., N’Gog 75., 92.) – piros lap: Kanta (MTK, 47.)

NB I: Lanzafame zsinórban másodszor gólkirály, de most holtversenyben

Haladás – MOL Vidi 1-1

A szombathelyiek biztos kiesőként, a székesfehérváriak biztos ezüstérmesként léptek pályára az OTP Bank Liga záró fordulójában. A mérkőzés tétnélkülisége az első percektől fogva végigkísérte az eseményeket, a csapatok lassú, labdabiztos játékra próbáltak építeni, labda nélkül pedig stabil, alakzattartó védekezésre törekedtek.

Az első igazán komoly lehetőségre a 31. percig kellett várni: Priskin lépett ki jó ütemben és bólintott Kovácsik ölébe. Nem sokkal később Rózsának is dolga akadt, amikor egy szöglet után előbb Futács, majd Pátkai próbálkozott. A félidő legnagyobb helyzete azonban nem hozzájuk, hanem a 44. percben egy labdaszerzés, és néhány befelé meghúzott csel után próbálkozó Ivanovhoz köthető, kinek lövését Kovácsik bravúrral védte.

A szünet után a Haladás igyekezett megszépíteni a búcsút, magasabb fokozatra kapcsolt Horváth Ferenc együttese, ez mindjárt két Bamgboye-helyzethez vezetett. Az 58. percben a nagy akarás azonban a visszájára sült el: a válogatott kerettag Fiola Priskin mellett került a földre, majd Ivanov rúgta meg véletlenül, a védőt erősen vérző fejsérülése miatt le kellett cserélni.

10 perccel később éppen a sérülésnél jelenlévő kettős hozta össze a mérkőzés első találatát: Ivanov passzolt Holodjukhoz, majd kapta vissza a labdát, és sarkazott Priskinhez, aki nem hibázott ziccerben (1-0). Bár a Vidi a hajrában sem uralta a játékot, pontrúgásból ki tudtak egyenlíteni a 80. percben: Huszti szögletét a kapufánál álló Németh Milán fejelte saját kapujába (1-1).

A hajrában már nem született újabb gól, így döntetlenre végződött az ezüstérmes és az utolsó találkozója.

Haladás – MOL Vidi FC 1-1 (Priskin 68. ill. Németh Mi. 80. – öngól)

Az OTP Bank Liga 2018/2019-es végeredménye:

(Forrás: MLSZ-adatbank)