Zsinórban hetedszer végződött döntetlennel az Újpest és a Paks összecsapása az NB I-ben. Zsótér Donát vegyes érzelmekkel értékelt a lefújást követően a csakfoci.hu-nak.

– Úgy gondolom, hogy az egész mérkőzésen jól játszottunk, sok helyzetet alakítottunk ki, végig a kezünkben volt a győzelem. Gólokat kellett volna rúgnunk, ez meg is bosszulta magát a végén.

Akinél többször van a labda, az több, és nagyobb helyzetet tud kialakítani. Nem a labdabirtoklás lett volna a fő célunk, hanem az, hogy a helyzeteket berúgjuk. A válogatott szünetekben pont azokat a helyzeteket gyakoroltuk, amiket most elpuskáztunk. Van még hova fejlődnünk.

Egyéni szempontból viszont komoly mérföldkőnek számított az 1-1-re végződő találkozó: Zsótér először ölthette magára az Újpest kapitányi karszalagját, mellyel egyben az idei szezon második legfiatalabb kapitánya lett a kiesés elől menekülő Puskás Akadémia védője, Spandler Csaba után.

– A meccs napján tudtam meg, hogy én leszek a csapatkapitány. Próbáltam úgy is játszani, és olyan teljesítmény nyújtani a pályán. Azért egy Újpest színeiben ilyen fiatalon csapatkapitánynak lenni hatalmas megtiszteltetés, és hatalmas felelősség is, ezt még tanulnom kell kezelni.

A karakterem olyan, hogy sokszor hallgatnak rám a többiek. Ez kortól független. Vezéregyéniségek kellenek, ez is kortól független. Magamat nem nevezném annak, inkább a játékommal, és a munkámmal próbálok kitűnni a pályán.

Ha nem is ekkora sikert, de komoly áttörést ért el az előző idényben 7 találatot is jegyző Bartha László, aki 238 napos gólcsendet szakított meg.

Remélem, hogy megtört a jég. Ahogy szokták mondani, úgy kellett ez a gól nekem, mint egy falat kenyér. Nem nagyon ment nekem a játék mostanában, kikerültem a kezdőből, aztán a csapat jó teljesítményt nyújtott.

Remélem, hogy sikerül elindulni felfelé, és hogy ismét jó formában fogok tudni futballozni. Ezzel most kaptam egy kis önbizalmat.

A találkozó eredményével elégedett, viszont elismeri, hogy nem ők diktálták az iramot.

– Inkább az Újpest dominált, ők játszottak jobban. Főleg az első 60 percben. Utána feljavultunk, méltó ellenfelek voltunk, a foci az meg ilyen. Hiába van több helyzetük, ha nem rúgják be. Nyilván nem vagyunk elégedettek, de a játék képe alapján örülünk az egy pontnak.

Nem lepett meg, hogy az Újpest uralta a játékot. Mindenki tudja róluk, hogy jó csapat, ez nem volt váratlan. Inkább arra nem számítottunk, hogy nem tudunk majd ezzel mit kezdeni az első 60 percben.

Végül egy mondat erejéig betekintést engedett a paksi kulisszák mögé is, és a csapat céljairól beszélt.

Pakson igazából sosincs kimondva, de szeretnénk minél előrébb végezni. A 4-5. hely nem lenne nagy meglepetés, de annak már örülnénk.

WERNIGG MÁRTON