Úgy mentünk bele, a mérkőzésbe, ahogy általában minden más meccsbe bele szoktunk menni: meg szeretnénk nyerni, dominálni, gólt-gólokat szeretnénk rúgni. Sajnos ez most nem jött össze – kezdte a Reggeli Startban a szombat esti mérkőzés összegzését Zsótér Donát, aki az Újpest egyetlen nagyobb helyzetét fejezte be lövéssel, amit Dibusz Dénes lábbal hárított.

A fiatal játékos ezután kitért arra is, hogy a kezdő sípszó előtt milyen rossz megérzései voltak a meccset illetően:

– Valahogy már a bemelegítésnél lehetett látni, hogy ez nem olyan lesz, ahogy mi terveztük. Egy-két játékostársamon lehetett látni, meg volt illetődve, mert először játszott ennyi ember előtt (…) nem voltunk kellőképpen úgy felkészülve lelkileg, hogy itt nyerni tudjunk.

Az újpesti középpályásra ugyan inspirálóan hat a közönség nyomása, ezúttal érezte, hogy közel sem hozta azt a teljesítményt, amire a pontszerzéshez szükség lett volna. Hogy ki adhatta volna meg még a szükséges pluszt az Újpest számára?

Egy Nagy Dani hiányzott közülünk, egy izomsérülést szenvedett sajnos. Ő azért egy hiányzó láncszem volt a gépezetből (…) de nem szabad erre se fogni a mérkőzést.

A telt házas stadion nem csak a játékostársakra helyezett nagy nyomást, hanem a csapattársakkal és az edzővel való kommunikációt is megnehezítette.

A mester mindig szokott taktikai utasításokat adni, de most egyáltalán nem lehetett hallani, de még ha ott álltunk mellette, akkor sem.

A derbi mellett szóba került az Újpest rövid és hosszútávú tervei is.

– Nincsen semmi még veszve, nem kell izgulni, hogy kiesési gondjai lesznek a csapatnak. Egy Újpestről beszélünk. Tavaly elég magasra tettük a mércét, az biztos, egy bronzéremmel és egy kupagyőzelemmel. Ez a minimum, amit el szeretnénk érni idén is. Ehhez minden lehetőség adott.

Az Újpest legközelebb a jó formában lévő Puskás Akadémia ellen lép pályára, ezt a találkozót vegyes érzelmekkel várhatják a negyedik kerületiek:

– A Felcsúttal mindig kiélezett meccset szoktunk játszani, tavaly háromszor sem sikerült ellenük nyerni (a bajnokságban – szerk.), viszont a kupadöntőben egy tudtuk őket verni, amikor nagyon kellett a győzelem.

A fiatal támadóközéppályásra újabb kihívások várhatnak, hiszen egyre többen vizionálnak számára helyet a nemzeti tizenegyben is. Az kiderült már, hogy az RB Leipzig hátvédje, Willy Orban bekerült a magyar válogatott keretébe, ma délután pedig választ kaphatunk arra, hogy a bombagóljairól elhíresült újpesti is ott lehet-e az észtek és a görögök elleni Nemzetek Ligája-meccseken.