“Elértük a célunkat, megvan a három pont, de ez egy rendkívül feszült mérkőzés volt. Végig ideges voltam, de nem a játékosok, hanem a pálya állapota miatt. A legutóbbi három hazai mérkőzésünkön mindig rossz volt a pálya állapota, ami egyáltalán nem kedvez a mi rövidpasszos, gyors játékunknak. Így nem tudunk úgy játszani, ahogy azt előzetesen kitaláltuk. Változtatni viszont nem akarunk a rossz körülmények miatt, emiatt azonban nehezebb dolgunk volt. Gratulálok a csapatomnak ahhoz, hogy így is meg tudta szerezni a három pontot” – az M4 Sportnak nyilatkozó  Nebojsa Vignjevic a fentiek miatt igen rosszkedvűnek tűnt annak ellenére is a Kisvárda elleni bajnokit követően, hogy csapata 1-0-ra győzött.

Az Újpest szakvezetőjének kifakadása nem csak a szombati győzelem után meglepő, hiszen az általa említett három hazai meccs során csapata 7 pontot szerzett, 6 gólt rúgott és egyet sem kapott. Ennek ellenére kétségtelen, hogy a lilák játéka a DVTK elleni 5-0-t leszámítva nem volt túl gördülékeny a hármas sorozat során, sem az MTK (0-0), sem a Kisvárda (1-0) ellen – ami tehát Vignjevic szerint a stadion gyepszőnyegének is köszönhető.

Dupla terhelés és a természet törvényei

A szerb tréner szavai kapcsán megkerestük az Újpest FC-t, amely ugyan nem tulajdonosa a Szusza Ferenc Stadionnak, de kezeli a létesítményt. A csakfoci.hu-nak közleményben reagált a klub a szakember kritikájára, ezt idézzük az alábbiakban.

“Jelenleg a pályát két csapat is aktívan használja, ezért jóval nagyobb terhelést kap, mint amilyet lehetne az optimális fenntartáshoz. Kollégáink azon dolgoznak és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a gyepet hétről-hétre használható állapotba hozzák, ugyanakkor a regenerációval kapcsolatban a természet törvényeit jelen körülmények között ők sem tudják felülírni vagy meggyorsítani” – olvasható a lilák szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A IV. kerületiek legközelebb március 22-én felkészülési mérkőzésen fogadják a másodosztályú Gyirmót FC Győrt, majd március 31-én a Vasas bajnokija következik a Vác ellen, így a következő időszakban sem fog sokat pihenni a gyepszőnyeg.