Az Újpestnél továbbra is egyénileg edzenek a játékosok, Berta Csaba, a lila-fehérek ügyvezetője szerint a kormány hétfőre prognosztizált bejelentése a futballban is feloldhatja a bizonytalanságot.

Nem vagyok futballszakember, mások véleményére alapozva mondom, hogy a kiscsoportos, kontaktus nélküli foglalkozásoknak csekély a jelentőségük. Elsősorban ugyanis nem a játékosok technikai tudása kopik meg, hanem az erőnlétük esik vissza, ahogy utaltam rá, ezt mutatják az eredmények is. Igaz, a közös programokra lélektanilag is szükség lenne, mert a futballistákat megfosztották a munkavégzésüktől, s csak a média híreire vannak utalva – mondta Berta Csaba a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Mint ismert, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége múlt héten úgy döntött, hogy amennyiben a kormány részben vagy egészben feloldja az érvényben lévő tilalmakat a koronavírus-járvány kapcsán, nevesítetten rendeletben meghatározott feltételek között engedélyezi csapatedzések tartását és sportesemények megrendezését, akkor az UEFA nemzetközi felnőtt nagypályás versenyeire kvalifikáló MLSZ versenysorozatok folytatására a fenti kormányrendelet megjelenésétől számított 20. napot követő első szerdától vagy szombattól (amelyik előbb van), de legkésőbb június 13-tól kerül sor.

Az Újpest ügyvezetője szerint ugyan egyelőre több kérdés is megválaszolatlan, ha folytatásra kerülne sor, ám ő is amondó, hogy jobb lenne befejezni a bajnokságot, sem mint lezárni vagy törölni, ha a futball nem veszít a sportértékéből.