Az NB I-ben ötödik helyen telelő Újpestnél nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlás-nevelésre, és minden adott, hogy a tehetséges játékosok fokozatosan fejlődjenek.

Azoknak a fiataloknak, akikben a professzionális futballhoz elegendő képesség lakozik, minden segítség a rendelkezésünkre áll a fejlődésükhöz. Fontosnak tartjuk, hogy mindenki megtalálja a célját és a futball helyét az életében, így mi az egyén fejlődését és a képzését tartjuk a legfontosabbnak – kezdte az utánpótlás igazgató, Víg Péter az ujpestfc.hu-nak. – Hatalmas segítség a klubvezetőink gondolkodásmódja és anyagi áldozatvállalása is. Sok fiatalnak óriási segítség, hogy nálunk továbbra is mindenki tagdíjfizetés nélkül focizhat, valamint, minden felszerelést és külföldi tornán való részvételt térítésmentesen kapnak a klubtól.

Víg Péter vezetésével a szakmai stábnak célja, hogy versenyképes játékosokat neveljenek, ezzel együtt ismerniük kell a labdarúgóik erősségeit és gyengeségeit. Azonban fiatalkorban adódhatnak problémák, amiket megpróbálnak közösen megoldani.

Meggyőződésem, hogy elsősorban gondolkodásmódban és rossz reakciók beidegződésének tekintetében van a legnagyobb probléma ilyen korban, így erre nagy hangsúlyt fektettünk. Nálunk folyamatosan nagy figyelmet kap a gyerekek gondolkodásának helyes irányba terelése, és a viselkedésükben egy profi futballkultúra kialakítása.

A mai fiataloknak egy sokkal pozitívabb és alkotóbb közegben kell nevelődniük.

Víg elmondása szerint az elmúlt évben sikerült pár dolgot megvalósítani a klubnál: fiatalok gondolkodását és személyiségfejlődését elősegítő program létrejött, és a rehabilitáció és prevenció területén is előrelépést ért el a csapat. Mindemellett még akadnak újabb célok is.

A fizikai felkészítés területén is állandó fejlődésre törekszünk. Ennek érdekében egy komoly együttműködés kialakításán dolgozunk a Testnevelési Egyetemmel, ami reméljük, mindkét fél számára gyümölcsöző lesz. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy minél pontosabb adataink legyenek az egyénekről, ezért jó érzéssel töltene el minket ez a koalíció, hiszen ma már elképzelhetetlen a sport a tudomány jelenléte nélkül.

Remélhetőleg tavasszal megkezdődik infrastruktúránk fejlesztése is. A klub vezetése mindent megtesz azért, hogy biztosítsa az infrastrukturális feltételeket ehhez a nagyon gyors növekedéshez és fejlődéshez.

A sikerek sem maradtak el, amiről elismerően nyilatkozott az 52 éves szakember.

Komoly siker volt, hogy rögtön az első teljes csapatlétszámú évünkben a felső korosztályok feljutottak a másodosztályba, ami megfelelő szintű versenyeztetést biztosít, továbbá nagy hagyományokkal rendelkező, hosszú évek óta komoly utánpótlásneveléssel foglalkozó klubok szintjére kerültünk.