Továbbra is minden erejükkel azon vannak az Újpest-szurkolók, hogy valahogyan visszaállítsák a nagymúltú klub tradicionális címerét, amit Roderick Duchatelet tulajdonos változtatott meg 2017-ben. A lila-fehér drukkerek ezúttal diplomáciai segítséget kértek – derült ki az ujpest1885.hu Facebook-oldaláról.

A magyar jog alapján kizárólag használható hagyományos címer megmentése ügyében kértek találkozót szerdán az Újpest 1885 Szurkolói Klub képviselői a Belga Királyság Budapestre akkreditált nagykövetétől – olvasható a posztban.

– A Benelux-állam nagykövetségén a szurkolók találkoztak Siegfried Peinennel: átnyújtották neki azt a levelet, melyben azt kérték tőle, hogy a lila-fehér klub tulajdonosa, Roderick Duchatelet felé közvetítse a törvényes állapot helyreállításának igényét. A vendéglátó megértéssel fogadta a patinás klub hagyományaiért aggódó felvetést, és ígéretet tett arra, hogy külön figyelemmel kezelve az ügyét, közbenjárását ajánlotta a megnyugtató megoldás közös megtalálása érdekében – írja az ujpest1885.hu Facebook-oldal.

A szurkolói oldal hozzáteszi, Peinen úr kifejezte, pontosan tudja, hogy a tradíciók tisztelete egy sportklub lelke, így a lilák drukkerei alappal bízhatnak benne, hogy a diplomácia eszközeivel sikerrel járhat közben ügyükben.

Az Újpest címerének megmentése – diplomáciai segítséget kértek a klub szurkolóiA magyar jog alapján kizárólag…

Közzétette: Ujpest1885.hu – 2020. március 5., csütörtök