Az Újpest FC hivatalos közleményben számolt be a Szusza Ferenc Stadion bérleti szerződésével kapcsolatban. A közleményt változtatás nélkül közöljük.

“Az MNV pár apró részlet tisztázását javasolva már áldását adta a hosszútávú bérleti kérelmünkre, ugyanakkor az UTE csak a gyerekek kárára adná tovább szeretett otthonunkat számunkra. A mai napig azért nem került még sor a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által már jóváhagyott 15+5 éves stadionbérleti szerződés aláírására, mert az Újpest FC továbbra is kiáll eredeti elköteleződése mellett, miszerint klubunk nem hajlandó olyan szerződést aláírni, amiben:

– Az Újpesti Torna Egylet szigorú és súlyos szerződésszegő magatartásként tünteti fel bármely utánpótláskorú gyerek, csapat felengedését a Szusza Ferenc Stadion gyepére.

– Olyan Szusza Ferenc Stadion bérbeadásáról van szó, amely jelen állapotában nem alkalmas a 2018/19-es szezontól kezdve NB I-es mérkőzés lebonyolítására, ugyanis az MLSZ licencszabályzata kimondja, hogy csak olyan létesítményben lehet első osztályú labdarúgó mérkőzést rendezni, amelynél a gyepszőnyeg alatti pályafűtés rendszere biztosított.

Több helyről származó és megerősített információink szerint korábban az UTE a hozzájuk befolyt társasági adó egy bizonyos részét pályafűtésre fordította volna, viszont az önrészt Roderick Duchatelet tulajdonosnak kellett volna finanszíroznia, amelyet azért nem vállalt, mivel a hosszú távú bérleti szerződés rendkívül távolinak tűnt.

Most azonban, hogy a küszöbön áll a kontraktus megkötése, a személyes egyeztetések során az UTE többször is egyértelműen és határozottan elzárkózott és jelenleg is elzárkózik attól, hogy a korábban vázolt módon segítse a pályafűtés létesítését a stadionban, mert nem tud és nem is akar anyagiakkal hozzájárulni a klub NB I-es szerepléséhez a Megyeri úton, főként nem olyan módon, hogy a TAO keretét ennek megfelelően módosítsa. Természetesen az önrészt ebben az esetben is az Újpest FC vállalná magára.

Nem tartjuk etikusnak, és mindenféle erkölcsi normával szembemenő makacs hozzáállásként éljük meg azt, hogy az UTE kizárna/kitiltana minden olyan gyereket a Szusza Ferenc Stadionból, akinek álma az, hogy egyszer az NB I-ben magára öltse a lila-fehér szerelést. Klubunk ehelyett fontosnak tartja, hogy a jövőben – bárki által szervezett – utánpótlástornát (akár csak a döntő mérkőzést) lehessen rendezni a Megyeri úti stadionban, ezzel nagy örömet szerezve a gyerekeknek, függetlenül attól, hogy melyik utánpótlás klubban pallérozódnak.

Jelen állás szerint egy olyan létesítményt szeretnének továbbadni bérleményként számunkra, amely a következő szezontól kezdve NEM alkalmas NB I-es mérkőzések lebonyolítására. Az, hogy ebben a szezonban szeretett otthonunkban játszhatjuk mérkőzéseinket, az egyrészt Roderick Duchatelet tulajdonosnak köszönhető, aki egyedül üzemelteti és állja a költségeit a szintén általa finanszírozott, külföldről hozatott fűtőpaplannak, illetve természetesen az MLSZ-nek, akik erre a szezonra még engedélyezték ezt az eljárást, ami az egyetlen opció jelenleg, hogy a csapatunk továbbra is az igazi otthonában, a Megyeri úton fogadhassa az ellenfeleit.”

Újpest: újabb fejlemény a címer ügyben – 300 ezres bírság