Az Újpest csatára, Novothny Soma remekül kezdte a szezont, hiszen a bajnokság első 22 fordulójában 13 gólt szerzett. A 23 éves támadó a lila-fehérek legutóbbi három bajnokiján azonban nem talált be az ellenfelek kapujába – utoljára a Debrecen ellen (2-1) volt eredményes – ahogy a csapata sem szerzett gólt ezeken a mérkőzéseken.

 – Nem hinném, hogy olyan játékot nyújtok, amit egyszerűen kiismerhetnének riválisaink. Nem tartozom a könnyen kiszámítható és kielemezhető csatárok közé, hiszen én nem az a cselezgetős, egyéni akciókból élő labdarúgó vagyok. Inkább a kapu elé érkezem, kihasználom a szituációkat, és a lehető legjobban próbálok helyezkedni, hogy gólt tudjak szerezni. Sajnálatos módon, az elmúlt meccseken kevesebb működőképes helyzetet tudtunk kialakítani, és több olyan csapat ellen is játszottunk, akik minimális játékteret hagytak nekünk. Alacsony volt a sikeres beadásaink és támadásaink száma, valamint nem nagyon akadt olyan szituáció, ami jól kihasználható és gólveszélyes lett volna.

Ez az én hibám is, és a játékstílus változtatása sem könnyítette meg a feladatunkat, azonban próbálunk fejlődni és tanulni a hibáinkból, és reméljük, a változtatások után megérkeznek a várva várt újpesti gólok

– kezdte Novothny Soma az ujpestfc.hu-nak, majd elárulta, mennyire motiválja a gólkirályi cím megszerzése.

Kétséget kizáróan lelkesít a tudat, hogy esélyem van a következő gólkirály cím megszerzésére, és mindent megteszek azért, hogy a bajnokság végéig versenyben is maradjak érte. De! Ha választhatnék, hogy a csapat érjen fel a bajnoki dobogó harmadik helyére, vagy én legyek a gólkirály, akkor a bronzérmet választanám!

Novothny végül elmondta mit vár a hátralévő nyolc bajnokitól.

 (…) Van az első két helyezett, akik pontszámaik alapján kilógnak a mezőnyből, velük nem egyszerű. Ugyanakkor ebben a tizenkét csapatos bajnokságban egyik csapat ellen sem könnyű nyerni, ezt számos meglepő eredmény is alátámasztotta már. Mindennek ellenére, a hátralévő nyolc mérkőzésből minél többet kell megnyernünk, és főleg a hazai összecsapásokon kell százszázalékosan teljesítenünk ahhoz, hogy elérjük a céljainkat.