Négy és fél hónapig – 650 percig – tartó gólcsendet tört meg szombat este az Újpest támadója, Novothny Soma, aki legutóbb június 2-án, a Debrecen elleni (2-1) bajnokin volt utoljára eredményes.

A 24 éves csatár a Puskás Akadémia elleni (2-0) bajnoki után elmondta, rendkívül frusztrált volt, hogy nem tudott gólt szerezni a klubjában, ami kihatott a lila-fehérek teljesítményére is.

Nem tudom elmondani, hogy mennyire boldog vagyok. Iszonyatosan hiányzott már ez az érzés, főleg a tavalyi szezon után. Bevallom őszintén, rettenetesen frusztrált voltam.

A derbi után mindenki csalódott volt, nemcsak az eredmény miatt, hanem a mutatott játék miatt, hiszen ma (szombaton – a szerk.) a szélsők végre gáláztak és sokszor oldalról beadtak, és megnyertük az egy az elleni párharcokat. A Fradi ellen ebből semmit nem tudtunk megmutatni. Remélem, mostantól ezen az úton elindultunk és rajta is maradunk végig – nyilatkozott felszabadultan Novothny az M4 Sportnak.

Az Újpest vezetőedzője, Nebojsa Vignjevics is boldog volt a csatára találata láttán.

Nagyon örülök Novothny Soma góljának, tudom, milyen nagy volt rajta a nyomás, bízom benne, hogy a gólgyártás folytatódni fog a jövőben is – mondta a szerb szakember az ujpestfc.hu-nak.

TABELLA: AZ NB I ÁLLÁSA ITT!

Az Újpest támadója a 7. fordulóban ugyan betalált a Honvéd elleni bajnokin, de Iványi Zoltán játékvezetői stábja les miatt érvénytelenítette azt. Akkor az érvénytelenített gól után Novothny rendkívül csalódottan nyilatkozott a köztévének.

Úgy éreztem, nem volt les. Összességében ez volt a negyedik vagy az ötödik gólom, amit így elvettek a bírók, de a játékvezető azt mondta, majd ő is szól minden hibámnál. Várom, hogy ő is szóljon majd mindegyiknél. Ez a baj ebben a történetben, hogy lehet egymásnak ide-oda mondogatni a dolgokat, csak ők befolyásolják jobban a mi életünket, a mi lelkünket. Nem rúgtam gólt öt vagy hat forduló óta, végre rúgok egyet, és azt elveszik – füstölgött akkor Novothny, aki korábban a Kisvárda ellen (1-0) sem volt szerencsés, hiszen büntetőt rontott.

“A bírók jobban befolyásolják a mi életünket, a mi lelkünket” – Novothny az érvénytelenített góljáról