Hivatalos oldalán jelentette be az Újpest, hogy Aron Bjarnason mostantól lila-fehérben folytatja pályafutását. A 23 éves balszélső, aki csatárként is bevethető, a tűz és a jég országának első osztályú bajnokságában szerepelt eddig, a Breidablik csapatában, amely jelenleg a második helyen áll az ottani pontvadászatban – írja az ujpestfc.hu.

Mint ismert, az újpestieknek mindenképp szükségük volt támadóra, hiszen a múlt héten a 23 éves nigériai csatár, Theophilus Solomon elköszönt a klubtól, csakúgy, mint Tischler Patrik, aki Kisvárdára igazolt, Lacina Traoré pedig rejtélyes módon “eltűnt”.

A korábbi U19-es nemzeti tizenegyben is megforduló futballista

hazája bajnokságában az idei szezonban 9 mérkőzésen lépett pályára, ezeken négy találatot szerzett és négy gólpasszt is kiosztott. A korábban Izlandi Kupát nyert labdarúgó emellett az idei versenykiírásban, a kupasorozatban 5 meccsen 3-szor volt eredményes.

A 8-as mezszámot választó 173 cm magas Bjarnason majd a július 22-ei héten csatlakozik a lila-fehérekhez (előtte még korábbi együttesében Európa-liga selejtezőn lép pályára az FC Vaduz ellen) és így nyilatkozott a klubhonlapnak az aláírását követően:

„Az Újpest egy nagy klub Magyarországon, gazdag történelemmel, már nagyon várom, hogy csatlakozzak és megmutathassam a szurkolóknak, hogy mire vagyok képes. Bízom benne, hogy hamar alkalmazkodom majd az itteni futballhoz és bekerülök a kezdőcsapatba. Támadó vagyok, így azon leszek minden erőmmel, hogy segítsem az együttest a gólszerzésben”.