Az Újpest első 2017-es edzőmérkőzését Cipruson, a lengyel élvonal egyik élcsapata, a Lech Poznan ellen játszotta le. A lengyeleknél a távozását fontolgató és a valószínűleg a Dinamo Kijevhez tartó Kádár Tamás nem ott a meccskeretben sem, a liláknál pedig Heris és Lázok hiányzott.

A mérkőzésen a Lech Poznan került előnybe egy gyors kontra végén, Majewski góljával, de a lilák házi gólkirálya, a külföldre csábított, de a nyárig valószínűleg maradó Enis Bardhi már az első félidőben egyenlített egy megpattanó lövéssel (sőt, nem sokkal később a második gólhoz is közel járt a fiatal macedón válogatott).

A mindkét oldalon több lehetőséget és egy poznani kapufát is hozó második félidőben már nem született gól, az Újpest értékesnek mondható 1-1-et ért el a lengyel liga egyik élcsapata ellen.

Hihetetlen: Hónapokig nem lesz még stadionja az Újpestnek – a derbi is Kecskeméten lesz

 

Újpest – Lech Poznan 1-1 (Bardhi 34., ill. Majewski 26.)

Újpest: Balajcza – Balázs B., Kálnoki-Kis, Pávkovics, Mohl – Cseke, Bardhi, Balogh B. – Andric, Diarra – Perovic

Cserék: Kovács, Nagy T., Hazard, Nagy G., Sankovic, Gere, Szűcs, Németh, Windecker

Lech Poznan: Jasmin Burić – Tomasz Kędziora, Jan Bednarek, Maciej Wilusz, Volodymyr Kostevych – Radosław Majewski, Łukasz Trałka, Maciej Gajos, Szymon Pawłowski – Marcin Robak, Paweł Tomczyk

Cserék: Matus Putnocky, Darko Jevtić, Dariusz Dudka, Maciej Makuszewski, Tymoteusz Puchacz, Dawid Kownacki, Marcin Wasielewski, Abdul Aziz Tetteh

 

Nyárig maradhat az Újpest egyik legjobbja – friss hazai átigazolási hírek itt!