Branko Pauljevic számára rendkívül pechesen indult a 2018/2019-es idény: az Újpest szerb jobbhátvédje / jobbszélsője a lilák eddigi négy tétmeccsén mind a négyszer kezdő volt, de két találkozó számára idő előtt véget ért.

Az azeri Neftchi elleni Európa Liga-párharcot még végigrobogta a szerb légiós, megbízható pontja volt összességében az Újpestnek, de aztán az utóbbi pár napban negatív hőse lett csapatának.

Előbb az MTK elleni fővárosi rangadón (0-2), az NB I nyitófordulójában került reflektorfénybe, hogy csúnyán megtaposta Kanta Józsefet és azonnali piros lapot kapott a múlt vasárnapi bajnoki 60. percében Kassai Viktortól.

Négy nappal később, a Sevilla otthonában megrendezett EL-selejtezőn aztán már ennyit sem “élt meg” a pályán: a 30. percben, a tizenhatoson belül lerántotta Pablo Sarabiát, amiért megint piros lapot kapott (picit talán szigorúan), az ellenfél pedig a második gólt eredményező 11-est – a jelenet meg is pecsételte a végül 4-0-ás vereséget szenvedő Újpest sorsát.

Pedig Pauljevic nem tartozik egyébként a sportszerűtlen játékosok közé, erről árulkodik eddigi lapstatisztikája is: a 29 éves légiós 2015 óta tartó magyarországi pályafutása alatt, az MTK elleni piros lapját megelőzően összesen kétszer jutott a kiállítás sorsára (100 meccsen kapott 13 sárgája mellett), most viszont négy nap alatt megduplázta piros lapjai számát.

Vignjevic: “A piros lap után a meccs véget ért számunkra” – a Sevilla edzője erről nem is álmodott