Mint arról korábban már beszámoltunk, az Újpest év elején közös megegyezéssel szerződést bontott az addigi másodedzővel, Predrag Rogannal. A 42 éves szakember ezután augusztus 20-ig hazájában, a szerb másodosztályban szereplő Backa Topola csapatát irányította vezetőedzőként.

A sors fintora, augusztus 20-án nevezték ki Rogan utódját, Nebojsa Jandricsot, aki a vezetőedző, Nebojsa Vignjevics kérésére érkezett a lila-fehérekhez. Az újdonsült másodedző az eddigi tapasztalatairól nyilatkozott a klubhonlapnak.

A szerb Szuper Ligában és másodosztályban voltam másodedző, valamint a harmadosztályban vezetőedzőként is kipróbálhattam magam.

A karrierem szempontjából az, hogy itt lehetek, egy nagy előrelépés és hatalmas tapasztalatszerzési lehetőség. Arról nem is beszélve, hogy a mester mellett esélyem van még több szaktudást és technikai elemet elsajátítani

Nem tudtam előre, hogy egy ilyen jeles napon jövök, de este feltűnt, hogy nem egy átlagos hétfő volt, hiszen gyönyörű tűzijátéknak lehettem szemtanúja. Kifejezetten szép és élhető városnak tartom a magyar fővárost. Az emberek, mindegy, hogy a játékosokról, a stábtagokról, az irodában dolgozókról vagy az utca népéről van szó, kivétel nélkül nagyon kedvesek és melegszívűek, olyan, mintha már régóta itt lennék – kezdte az ujpestfc.hu-nak Jandric.

A szerb szakember szerint egyre erősebb kötelék alakul ki közte és a játékosok között, valamint hálás azért nekik, hogy megkönnyítették a beilleszkedését.

Úgy érzem, hogy hétről-hétre jobb, és mélyebb kötelék alakul ki köztünk. Nagyon nyitottak és szeretnék, ha jól érezném itt magam, így mindig próbálnak szóba elegyedni velem. Nekik is hálás vagyok, mert nagyban megkönnyítik a beilleszkedésemet. Rendkívül profik a srácok és mindig alázatosan csinálják a feladatukat, így könnyen tudok velük együtt dolgozni.

Végül az Újpest-szurkolóknak is üzent.

Mindig a legmagasabb szinten dolgozunk és a legtöbbet próbáljuk meg kihozni magunkból, hogy boldoggá tudjuk tenni őket a jó, élvezhető játékunkkal. Úgy gondolom, hogy többé-kevésbé elégedettek velünk a szurkolók, és látják, hogy igyekszünk jó munkát végezni, de szükségünk van a türelemre a részükről.

Tudjuk, hogy nem a legfényesebben kezdtük a szezont, de az Európa-liga sokat kivett a társaságból és szükségük volt a felfrissülésre, mind testben mind lélekben. Biztos vagyok benne, hogy most már jobban szerepelnek majd a srácok

– tette hozzá.