Őze István, az UTE klubigazgatója a Szusza Ferenc stadion felújításáról az ujpest1885.hu szurkolói oldalnak beszélt, hozzátéve, hogy miután az UTE nem bérlője a stadionnak, ebben az ügyben is csak másodkézből tud válaszolni a felmerülő kérdésekre.

A stadion felújítása a jelenlegi információk alapján október 27.-ig tart, ekkor kezdődhet meg a műszaki átadás. Ezt követően hibafelmérés, hibajavítás és hiánypótlás következik, ez várhatóan 3 hétig tarthat, de ez nagymértékben függ a javítandó munka nagyságától és az időjárástól. Ha minden igaz, a csapat vagy a Mezőkövesd (november 26.), vagy a Debrecen (december 10.) ellen térhet vissza a Szusza Ferenc stadionba. (…) A Szusza Ferenc stadion befogadóképessége eddig 13501 volt, ez 12670-re változik. Ez azt jelenti, hogy nagyságrendileg nincs változás. A vendégszektor 2620 fő befogadóképességű lesz. (…) A parkolási és a közlekedési rend mindenképpen változni fog. Miután a vendégszektor átkerült a másik oldalra, így az ellenfelek szurkolói a Labdarúgó utca felől érkezhetnek. A Mildenberger utca eddig is a hazaiaké volt, és ez így is marad, de a Megyeri útról ezentúl az újpestiek érkezhetnek, így ilyen módon a közlekedés mindenképpen változni fog. Ez a hazai szurkolóknak feltétlenül kedvezőbb, kényelmesebb megközelítést adhat. A parkolási rendben nagy változás nem várható, mivel abban nem történt sem felújítás vagy építkezés, de annyival javul a helyzet, hogy a Megyeri út az újpestiekhez kerül, ezért valamelyest könnyebb lesz a helyzet, de korántsem ideális – mondta Őze.

A csakfoci.hu megkeresésére az Újpest FC azt a tájékoztatást adta, hogy ennyire pontos céldátumok még nem léteznek a felújítás kapcsán, a klub azt az ígéretet kapta a kivitelezőtől, hogy a lehető leggyorsabban befejezik a munkálatokat, hogy a lilák az őszi idény végén már zavartalanul használhassák stadionjukat.

Az is felmerült korábban, hogy a teljesen megújuló Vasas-stadion bontása miatt az angyalföldiek novemberben ugyancsak Újpestre költöznének ideiglenesen, és hogy november 19-én, a Ferencváros ellen játszhatná első bajnokiját a piros-kék gárda a Megyeri úton. Ennek kapcsán Őze a következőket mondta.

A Vasas újpesti szerepléséről egyelőre csak a zuhanyhíradóból értesültünk, mely szerint a stadionjuk felépülése idején nálunk fognak szerepelni. Sok lehetőség egyébként sincs, bár az MTK stadion átadásával szerepelhetnének ott is, de úgy tudjuk, hogy a Szusza Ferenc stadionban fognak szerepelni. Hivatalos információ erről azonban nincs – tette hozzá.