Korábban honlapunk elsőként számolt be arról, hogy a Haladás korábbi szélsője, Rácz Barnabás lila-fehérben játszhat majd. A 22 éves játékos rögtön a kezdőcsapatban találta magát, majd az első tétmeccsét a Ferencváros ellen (1-1) játszotta végig.

Három nap után lehetőséget adtam neki, mert láttam, hogy védekezésben nagyon fegyelmezett, támadásban pedig remek meglátásai vannak. A testfelépítése talán nem alkalmas nagyobb párharcokra, de van annyira intelligens, hogy felismerje, el kell kerülnie az ütközéseket. Nem azért, mert fél, hanem mert így jobb neki. Technikailag nagyon ügyes, tényleg többek lettünk vele – nyilatkozta Ráczról az Újpest vezetőedzője, Nebojsa Vignjevics, majd a Barcelona egykori klasszisához hasonlította a fiatal labdarúgóját.

Talán túlzok, de ő a mi kis Iniestánk, én így jellemezném a játékát. Idővel még fejlődni fog, pontosabban kell neki, kötelező tovább fejlődnie.

Rácz az M4 Sportnak elmondta, a fővárosi közlekedés okozott neki nehézséget az átigazolása után.

Új volt az egész, egy soproni évet leszámítva mindig Szombathelyen éltem, Budapest jóval nagyobb, a nyüzsgést és a forgalmat nehezebb volt megszokni, nem öt perc egyik helyről a másikra eljutni – fogalmazott.

Hozzátette, edzésre és boltba már GPS nélkül közlekedik.

Védekezésben és támadásban is van feladatom, nagy munkát tudok elvégezni a pályán, illetve olyan területekbe tudok beindulni vagy a labdákat betenni, amik sebezhetővé teszik az ellenfelet. A mester is ezt várja el tőlem – árulta el az Újpest labdarúgója.

Rácz a szezonban eddig 19 tétmeccsen játszott, gólt még nem szerzett. Az Újpest a bajnokságban 28 forduló alatt 46 pontot gyűjtött, és a 3. helyen áll az OTP Bank Liga tabelláján, tíz ponttal lemaradva a második helyen lévő MOL Vidi FC-től.