A gólszerző Novothny Soma első idénybeli találata után felszabadult hangulatban állt a mikrofon elé.

Rettenetesen boldog vagyok. Már nagyon frusztrált a dolog, hiszen a csatárt a góljai minősítik. Nagyon szomorú voltam miatta, de végre sikerült betalálnom. Nem szeretnék másra mutogatni, én a saját játékommal törődöm. Kilencven-kilencvenöt százalékban én vagyok a hibás, de az is egy igazság, hogy rosszabb volt a szélsőjátékunk ebben az évben, mint tavaly. Ma viszont nagyon sok beadás érkezett, egyre oda is tudtam érni – kezdte az Újpest támadója, akinek a Ferencváros elleni vereség bár különösen fájó volt, igyekezett egész héten a Puskás elleni meccsre koncentrálni.

Novothny-gól

Megtört a jég! 💪Novothny Soma első gólját szerezte a szezonban! ⚽

Közzétette: M4Sport – 2018. október 6., szombat

A hét elején még úgymond fel voltunk pofozva, hiszen vereséget szenvedtünk, ráadásul rossz játékkal. Akkor még rossz volt a hangulat, de ezen túl kellett lendülnünk, hiszen futballisták vagyunk.

Úgy gondolom, ma (szombaton – szerk.) megmutattuk, hogy tudunk úgy játszani, mint a tavalyi szezon során. A szélsőjátékunkat jól valósítottuk meg a három, illetve ötvédős rendszer ellen. Ami ment az edzésen a kék bábuk ellen, az ment most is.

Zsótér Donát viszont máshogy gondol vissza a Groupama Arénában történtekre:

Bátrabbak voltunk, mint a Ferencváros ellen. Ez hiányzott múlt héten. Próbáltunk most kompenzálni egy győzelemmel, de a derbit egy ilyen győztes meccs sem feledtetheti el – kezdte Zsótér, majd hozzátette a Puskás ellen mutatott játék ugyanakkor őt is optimizmussal töltötte el.

Az első húsz percben kicsit bealudtunk, de utána a meccs végéig a miénk volt az irányítás, a Puskás nem is tudott helyzetet kialakítani. Nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, reális a kétgólos különbség. Elégedett vagyok a csapat, és a saját magam játékával is, ha hétről hétre így játszanánk, akkor biztosan előrébb tartanánk. Bízom benne, hogy most megindulunk fölfelé.

Lecserélésével teljes mértékben egyetértett.

Minden mérkőzést szeretném végigjátszani, de tiszteletben tartom a mester döntéseit. Őszintén egy kicsit el is fáradtam, kellett a váltás, mert egy figyelmetlenségből eladott labdával nagyon könnyen meg tudtak volna bennünket kontrázni. Jól tette az edző, hogy lecserélt.

Végül a helyzetét talán leginkább megnehezítő vendég játékost, Varga Józsefet méltatta:

Varga Józsi egy nagyon jó játékos, nagyon jó kvalitásokkal megáldva. Felnézek rá a pályán nyújtott teljesítménye, és az ott tanúsított viselkedése miatt. Azért ő egy kicsit szorosabban fogott, mint a többiek – tette hozzá.

A Puskás Akadémiának Kiss Tamás révén több helyzete is adódott az első játékrészben, ám az új igazolás ezt sovány vigasznak találta.

Ez mind a csapatnak, mind nekem egy gyengébb mérkőzés volt. Az elején még volt néhány lehetőségem, de nem tudtam kihasználni őket. Nem voltunk veszélyesek a kapura, nem voltunk kellően agresszívak, nem is érdemeltünk pontot. A Bubu és a Joni (Balogh és Heris – szerk.) korábban Újpesten játszottak, nekik ez külön presztízsmeccs volt. Úgy néz ki, mumus ez az Újpest, a kupadöntőn nem tudtak nyerni a többiek, és most se tudtunk.

A vendégek védője, Hegedűs János a tavalyi Puskás Akadémia – Újpest kupadöntőn is a vesztes csapat tagja volt.

Nincsen bennünk harag. Minden mérkőzésen nyerni szeretnénk, nincs ennek semmi köze a kupadöntőhöz. Az elmúlt hetekben gólra váltottuk a lehetőségeinket, most ez nem sikerült. Próbáltunk futásmennyiséggel és erővel dominálni, de voltak hibáink, amiből az ellenfél gólt tudott szerezni. Most van két hetünk, hogy a Ferencváros ellen úgy tudjunk pályára lépni, mint a Vidi vagy a Honvéd ellen.