A scorenigeria.com.ng értesülései szerint a nigériai Enugu Rangers labdarúgója, Obinna Nwobodo Magyarországra utazott, hogy próbajátékon vegyen részt az Újpest együttesénél. A futballista emiatt ki is hagyta csapata bajnoki mérkőzését.

„Obinna nincs az országban, Magyarországra utazott próbajátékra” – nyilatkozta Foster Chime, a klub szóvivője.

 

Az a hír is felröppent, hogy a játékosnak már szerződést is ajánlottak, ezt azonban cáfolta az egyesület ügyvezető igazgatója.

– Mi vagyunk a tulajdonosok, de még egy klub sem lépett velünk kapcsolatba. Ha le akarják igazolni, akkor velünk kell kapcsolatba lépni – mondta Christian Chukwu.

A 20 éves labdarúgó 2016-ban bajnoki címet szerzett együttesével, ehhez hét góllal és 10 gólpasszal járult hozzá, így rögtön első szezonjában ő lett a bajnokság legjobb középpályása, csapatában pedig a legjobb játékosnak választották meg. Egy évvel korábban az U20-as Afrikai Nemzetek Kupáját nyerte meg Nigériával, az elődöntőben, Ghánának gólt is szerzett. A tavalyi bajnokságban a szezon egyik legszebb gólját ő is szerezte, amikor a félpályáról emelt a kapuba. Nwobodo elsősorban visszavont irányítóként játszik.