A 29 éves Marko Dmitrovicnak június 30-án lejárt a szerződése az ugyancsak élvonalbeli Eibarnál, így szabadon igazolható játékosként írt alá az andalúziai gárdához négy évre.

A korábban a Barcelonával és az Atlético Madriddal is hírbe hozott Dmitrovic 2017-ben kötött 4 éves kontraktust az Eibarral, amelynek végig alapembere volt. Korábban, Újpesten is komolyan számoltak a szerbbel 2013 és 2015 között, még ha abban az időszakban nem is volt gyakran stabil kezdőember a liláknál.

A Magyar Kupát is nyert, 18-szoros válogatott kapus összesen 12 NB I-es találkozón (és 20 tétmérkőzésen) védhette a Megyeri útiak hálóját.

Dmitrovics az Újpest után megfordult a Charltonnál és a szintén spanyol Alcorcónnál is. A volt újpesti hálóőr a La Liga legutóbbi idényében 35 meccsen kapott lehetőséget és még gólt is szerzett az Atlético Madrid ellen.

A cseh válogatott Tomás Vaclík távozása után várhatóan második számú portásként számolnak majd vele a BL-induló Sevillánál, ahol a marokkói Bono volt eddig a kezdőkapus.

Egy korábbi interjúnk Dmitroviccsal:

Újpest helyett Messi: “Sok magyarországi focista megelégszik azzal, hogy…”- interjú