Az OTP Bank Liga 22. fordulójában a hat bajnoki óta nyeretlen Zalaegerszeg az elmúlt két találkozóján magára találó Újpestet fogadta a ZTE Arénában.

A 13. percben Pauljevic lesről emelt Demjén kapujába, majd a másik oldalon előbb Favorov, majd Lesjak próbálkozott lövéssel, de ezek nem jelentettek nagy veszélyt.

A 34. minutumban büntetőből szerzett vezetést a ZTE: Ristevski buktatta Könyvest a tizenhatos jobb oldalán belül, a megítélt tizenegyest Favorov váltotta gólra (1-0).

A félidőt Stieber bal felső fölé szálló lövése zárta le.

A szünetben egyet cserélt Michael Oenning, azonban ez nem sokat segített az Újpest támadójátékán. Az 54. percben aztán Stieber 20 méterről a jobb alsót vette célba, Demjén ütötte szögletre a labdát.

A 64. percben egy nagy egyéni hiba után megduplázta az előnyét a hazai csapat: egy felívelés után Kastrati nagyon rosszul próbálta hazafejelni a labdát, ami így Szánthó elé került, aki ziccerben a kapus felett emelt a hálóba (2-0).

Ezt követően kicsit leült a meccs, mindkét oldalon jöttek a cserék, ami azonban nem hozott változást a játék képében. Jött viszont egy újabb kapitális egyéni hiba és egy újabb gól: Ristevski passzolta oda érthetetlenül a labdát a kaputól 15 méterre álló Kosztához, aki ajtó-ablak helyzetben a bal alsóba lőtt (3-0).

A hajrában az eredmény már nem változott, a Zalaegerszeg 3-0-ra legyőzte a mai mérkőzésen óriási egyéni hibákat elkövető, támadásban pedig veszélytelen Újpestet.

ZTE – Újpest 3-0

Gólszerző: Favorov (34.-büntetőből), Szánthó (61.), Koszta (79.)

ZTE: Demjén – Lesjak, Bobál D., Kálnoki-Kis – Szánthó (Tanasin, 81.), Favorov, Sankovic, Tajti (Gergényi, 73.), Bedi – Koszta (Zimonyi, 81.), Könyves (Babati, 76.)

Újpest: Banai – Pauljevic, Ristevski, Kastrati, Antonov – Onovo, Mitrovic – Katona (Beridze, 46.), Csongvai, Stieber (Croizet, 65.) – Szakály P. (Perosevic, 65.)

A mérkőzés tudósítása percről percre itt.