Remekül kezdte a mérkőzést a ZTE, amely már a nyolcadik percben megszerezte a vezetést. Favorov indította Babatit, áttette a labdát a túloldalon érkező Szánthónak, aki közelről nem hibázott. Negyedóra elteltével Beridze továbbítása után Pauljevic gondolt egyet és a 20 méterről a bal kapufát találta telibe.

A 16. percben egyenlített az Újpest, miután Simon passzából Antonov lőtte ki a hosszú sarkot, nem sokkal később szabadrúgásból megfordította az állást. A 36. percben Pauljevic növelte tovább a lila-fehérek előnyét. Zárómomentumként Gergényi beadása után Szánthó próbálkozását védte Banai, megóvva csapatát a góltól.

Fordulás után némi mezőnyjátékot követően kiszakadt a gólzsák. A 61. percben előbb Szánthó találatával szépített a ZTE, majd két percre rá egyenlített is, miután Németh ívelése után Koszta fejessel szomorította korábbi csapatát. Kilenc perccel később átvette a vezetést az Újpest: az előretörő Ristevski játszott össze Mitroviccsal, visszatette neki a játékszert és közelről belőtte a negyedik újpesti gólt, így már 4-3-at mutatott az eredményjelző. Itt aztán nem volt vége, a 80. percben Gergényi távolról leadott lövése megpattant az újpesti lábakon, utat találva Banai hálójába.

A hajrában mindkét együttes bátran rohamozott a győztes találat megszerzéséért. A nagy(obb) erőfeszítés a ZTE számára nem jött jól, hiszen a csereként beállt Németh egy könyökös után második sárgája után megkapta a pirosat. Végül az 5-4-es végeredményt Beridze állította be, miután egy csel után kilőtte a hosszút, így a két csapat történetében először fordult elő, hogy kilencgólos meccset játszott egymással.

NB I, 33. forduló

Újpest-ZTE FC 5-4 (Antonov 16., 28., Pauljevic 36., Ristevski 70., Beridze 90., ill. Szánthó 8., 61., Koszta 63., Gergényi 80.) – kiállítva: Németh E. 87. (ZTE FC)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Újpest: Banai – Kastrati, Koutroumpis, Ristevski, Antonov – Pauljevic (Perosevic 90.), Mitrovic (Mucsányi 92.), Onovo (Csongvai 56.), Bjelos (Katona 56.) – Beridze, Simon K. (Szakály 56.)

ZTE FC: Demjén – Szépe (Németh 33.), Kálnoki-Kis, Bobál D., Gergényi – Szánthó, Favorov, Sankovic (Csóka 90.), Babati (Tajti 72.) – Zimonyi (Könyves – a szünetben), Koszta M. (Futács 72.)

NB I: Négy perc alatt két gól, drámai hajrát követően nyert a Fradi a Honvéd ellen – videó