I. félidő

Az OTP Bank Liga 20. fordulójában az MTK Budapest a szerdai, Kisvárdán aratott 2-0-s győzelme után a kiesőhelyen álló, a hétközi fordulóban a Ferencváros elleni derbit 4-0-ra elveszítő és tavasszal még pont nélkül álló Újpestet fogadta az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Varga Roland lövése jelentette a mérkőzés első próbálkozását, majd a 4. percben vezetéshez juttatta az MTK-t a télen igazolt támadó: Mezei passzolt a bal oldalról a tizenhatoson belülre, Miovski belepöckölt, Antonov nem tudott tisztázni, így a hosszún Varga elé került a labda, ő pedig nagy erővel, a felső léc érintésével bombázott a kapuba (1-0). Váltakozó mezőnyjáték következett, majd a játékrész derekén megélénkült az újpestiek támadójátéka.

Simon és Stieber lövésénél még nagyot védett Mijatovic, a 28. percben aztán jött az egyenlítés: Simon Krisztián kissé balról, 25 méterről vette célba a kaput, lövése a bal felső sarokban kötött ki (1-1).

Négy minutummal később pedig fordítottak a lila-fehérek: Tallo szerzett labdát az MTK tizenhatosa előtt, majd középre passzolt Mitrovichoz, aki a jobb alsó sarokba lőtt (1-2).

A 39. percben Simon az első gólhoz hasonló távoli lövést eresztett meg, de Mijatovic nagyot védett, a 42.-ben Pauljevic tört be a tizenhatoson belülre a jobb oldalról, középre adásába Stieber tette bele a lábát, a labda pedig a kapuban kötött ki (1-3).

II. félidő

Aktívan kezdte az MTK a második játékrészt, az első tíz percben szinte csak a hazaiak támadtak, az 55. minutumban Alho vette célba 19 méterről Banai kapuját, de kevéssel fölé lőtt, az 59.-ben Herrera ívelt Vargához az újpesti kapu előterébe, a támadó azonban nem tudta a kapu felé irányítani a labdát. Válaszul Antonov bal oldali beadása után Simon kapta a labdát, azonban 7 méterről jócskán elvétette a kaput.

A 64. percben hármas cserével próbálkozott az MTK-t irányító Michael Boris, és a 75. minutumban meg is volt a lehetőségük a hazaiaknak a szépítésre, de Schön centerezése után Miovski lövését Banai védeni tudta.

A hajrában igazán nagy helyzetek már nem alakultak ki, az Újpest őrizte előnyét és 3-1-re győzött, negyedik tavaszi bajnokiján megszerezve első győzelmét, amivel megelőzte a vasárnap pályára lépő Budafokot és elmozdult a kieső helyről.

MTK Budapest – Újpest FC 1-3

Gólszerzők: Varga R. (4.) ill. Simon K. (28.), Mitrovic (32.), Stieber (42.)

MTK: Mijatovic – Alho (Ikenne-King, 64.), Nagy Zs., Varju, Herrera (Perkovic, 64.) – Mezei, Kata (Bíró B., 86.), Cseke (Palincsár, 46.) – Varga R. (Prosser, 64.), Miovski, Schön

Újpest: Banai – Pauljevic, Ristevski, Kastrati, Antonov – Onovo, Mitrovic (Katona, 89.)- Simon, Csongvai, Stieber Z. (Mucsányi, 88.) – Tallo (Beridze, 90.)