I. félidő:

Az első percekben az MTK volt aktívabb, két-három ígéretes kontrája volt a vendégeknek – Lencsének volt is egy lövése -, de gól nem született. Utána az Újpest került kisebb fölénybe, de Novothny lövésénél egy védő mentett, míg Pávkovics gyengén mellé helyezett.

A 20. percbe vezetést szerezhetett volna az MTK: Lencse tette középre a labdát, Kulcsár lőtt 10 méterről ballal, Pajovic a jobb alsó sarok elől mentett. Rögtön utána Deutsch találhatott volna be közelről, de mellé ment a labda.

Vass Patrik is betalálhatott volna, de lövését Pajovic védte, majd a szélső remek beadását Lencse értékesítette a 8 méterről a 27. percben – megérdemelten jutott előnyhöz az MTK (0-1). Ezután is kézben tartotta a meccset a vendégcsapat, ám a hajrában egyenlíthettek volna a hazaiak: Obinna 16 méteres lövése a kapufáról kifelé pattant – 0-1-gyel fordultak a csapatok.

Vezet az MTK

Az újpesti csapatkapitány hibáját Lencse László használta ki, vezet az MTK. Az Újpest–MTK meccset itt nézhetitek élőben: bit.ly/2NyJww2

Közzétette: M4Sport – 2018. július 22., vasárnap

II. félidő:

Meddő hazai fölénnyel folytatódott a második félidő, majd a 60. percben emberhátrányba kerültek a lilák: Pauljevic taposta meg Kantát. Sankovic távoli bombája jelentette a legnagyobb veszélyt a hazaiak részéről, míg a túloldalon Bognár nagy helyzeténél csak centik hiányoztak. A folytatásban Vass Patriknak és Sankovicnak is volt egy ígéretes próbálkozása, de azok is kimaradtak.

Ahogy Lencse nagy lehetősége 10 perccel a vége előtt, amikor is 11 méterről a bal felső mellé helyezett. Így is növelte előnyét az MTK: Balázs piros lapot érően buktatta Lencsét a hosszabbításban, Kanta pedig belőtte a 11-est. 0-2 lett a vége, a kék-fehérek így sikerrel tértek vissza az NB I-be, míg Feczkó Tamás győzelemmel debütált az élvonalban.

OTP Bank Liga, 1. forduló:

Újpest FC – MTK Budapest 0-2 (Lencse 27., Kanta 92. – 11-esből)

Piros lap: Pauljevic (60.), Balázs B. (92.)