Babócsy András személyében új kapusedzőt igazolt az Újpest. Babócsy itthon többek között a Vasas, a Stadler FC és a Pécsi MFC játékosa volt, de légiósként a kínai és a finn élvonalban is védett, mostantól pedig a lila-fehéreknél dolgozhat.

„Jó érzések vannak bennem, de azért ez egy nagy kihívás, mivel szerintem nincs olyan edző, aki ki tudja rázni a dolgokat a kisujjából bárhol is dolgozzon a világon egy első osztályú csapatnál. Gundel-Takács Bencét és Banai Dávidot személyesen is ismertem, de Filip Pajovicot is láttam már számtalanszor védeni.

Szeretnék néhány dolgot más szemszögből is megmutatni nekik, hogy aztán eldöntsék, a jövőben melyik a számukra kedvezőbb védési forma bizonyos szituációkban. Természetesen a hibákat is folyamatosan javítani fogjuk

– nyilatkozta a klubhonlapnak.

Érdekesség, hogy az ötszörös finn bajnok és kupagyőztes kapus BL- és KEK-mérkőzéseken is védett. 2001-ben az FC Hakánál összesen 882 percig bizonyult bevehetetlennek a kapuja. Babócsy kapusedzőként eddig megfordult Budaörsön, Kispesten, Pécsett és Salgótarjánban is.

Az 50 éves kapustréner jelenlegi szerződése 2018. június 30-ig szól.

Korábban Rabóczki Balázs volt az Újpest kapusedzője, de ő három hónapos próbaidejének lejárta után, szeptemberben távozott.