Az NB I-ben ötödik helyen telelő Újpest hátvédje, Litauszki Róbert már tűkön ülve várja, hogy elkezdődjön a felkészülési időszak. Mint ismeretes január 11-én, csütörtökön kezdik az alapozást a lila-fehérek, majd 27-én két hétre Törökországba utaznak, ahol a Slovan ellen is játszanak Vignjevic tanítványai.

 – Kifejezetten várom már, hogy újra megkezdődjenek a tréningek, még akkor is, ha ez az időszak senkinek nem tartozik a kedvencei közé. Ugyanakkor a felkészülés ezen szakasza nagyon fontos ahhoz, hogy a szezon végére elérjük céljainkat.

Én szeretem Törökországot, és egészen biztos, hogy minden adott lesz számunkra, hogy csak a futballra koncentráljunk. Az ilyen táborok alkalmával egy kicsit kiszakadunk az otthoni, monoton edzésmunkák tengeréből, így ez is jó hatással lehet ránk

– kezdte az Újpest FC hivatalos honlapjának Litauszki.

A tavaszi idény rögtön hatalmas tétmérkőzéssel kezdődik az Újpest számára, hiszen a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében február 20-án a Pakssal néznek farkasszemet.

 – Nem féltem a csapatot, hiszen megmutattuk már a jó oldalunkat is, továbbá mindenki tudja, a Magyar Kupa-győzelemhez a Paks legyőzése az első igazi lépés idén – folytatta a 27 éves játékos és optimistán tekint a folytatásra a bajnokságban.

A mi célunk pedig továbbra is a bajnoki dobogó, ami egyáltalán nem elérhetetlen. Fontos, hogy a hétvégi fordulók során mindig csak az aktuálisan következő mérkőzésre koncentráljuk, és a döntetleneket tegyük félre. Minden alakalommal, akárcsak egy góllal, de fordítsuk a mi oldalunkra az összecsapásokat

– tette hozzá.