Tavaly, több mint egy évtized után hagyta el Újpestet a saját nevelésű védő, Litauszki Róbert, hogy a lengyel Cracoviához igazoljon.

Mint arról beszámoltunk, a nem túl jól sikerült idénye után csapatával szerződést bontott és hazatért, újra lilában folytatja karrierjét a 27 éves bekk.

Az ujpestfc.hu-nak beszélt Litauszki kinti tapasztalatairól és visszatéréséről.

Nehéz volt megélni, hogy egy ilyen helyzetbe kerültem, de végig próbáltam erős maradni. Tanultam a kint történtekből, a pozitívumokat leszűrtem, és örülök, hogy vége lett ennek a fejezetnek. Remélem, most egy új rész kezdődik az életemben.

 

A védő arról is nyilatkozott, hogy mikor született meg először a fejeében a gondolat, hogy hazatérjen.

Mikor tudatosult bennem, hogy milyen helyzetbe kerültem kint, Cracoviában, azonnal váltani szerettem volna. A futball az ilyen, tavaly hoztam egy döntést a karrierem szempontjából, de az életben vannak olyan dolgok, amik nem mindig úgy sülnek el, ahogy szeretnénk. Mindenesetre a történtektől én csak erősebbnek érzem magam. Természetesen honvágyam is volt, hisz’ ide köt minden Újpestre. Játszani szeretnék, és a lila szívem miatt egyáltalán nem gondolkoztam más hazai csapatba történő hazatérésen. (…) Egy erősebb NB I elé nézünk, mint tavaly, de nagyon pozitív érzéseim vannak az Újpesttel kapcsolatban, ez is a döntésemet segítette. Bízom benne, hogy szép és sikeres évünk lesz. Biztos vagyok benne, hogy érkeznek még minőségi játékosok. Meg kell ismételni, amit tavaly a Honvéd tett, most nekünk kell a bajnoki címért menni.