A mérkőzés első húsz percében szinte végig a Videoton birtokolta a labdát, igaz, kidolgozott helyzete nem nagyon akadt. Azt viszont érezni lehetett, hogy a számtalan kiharcolt szabadrúgásból és szögletből valamelyik komolyabb zavart okozhat. Ez végül a 19. percben jött el, amikor Huszti baloldali sarokrúgását S. Scepovic egészen közelről, mindössze három méterről fejelte a kapuba (1-0). Az Újpest kicsit magához tért a kapott gól után, elkezdte többet birtokolni a labdát, és a szünetig két komolyabb lehetősége volt: előbb Balázs előzte meg az emberét, és nagy helyzetben, a labdát a földre lefejelve bólintott fölé. Majd egy jobboldali beadás után Cseke fejet tisztán fölé 12 méterről.

A második játékrész sem alakult másképp, a Vidi egy újabb pontrúgás után újabb gólt szerzett: Huszti tekert egy 17 méteres szabadrúgást a kapu baloldalába. A rutinos játékos 4725 nap után lőtt ismét gólt az NB I-ben: legutóbb 2005. április 30-án volt eredményes egy Pápa-Fradin. A hajrában még Nego előtt nyílt akkora terület, hogy a saját térfeléről indulva kapura tört, majd elegánsan gurított Pajovic mellett a kapuba.

Még nagyobb kiütés is lehetett volna, ugyanis Pajovic elütötte a 16-oson belül Lazovicot, a megítélt 11-est azonban az egy perce a pályán lévő Kovács I. nagyon fölé lőtte. És még ezzel sem volt vége: a 93. percben újabb büntetőt kapott a Vidi (Litauszki rúgta fel Pátkait), ezt is Kovács lőtte, ezúttal pedig középre, az eln nem mozduló Pajovicba rúgta a labdát. Kovács a 85. percben állt be, és szűk tíz perc alatt két 11-est is kihagyott.

Más kérdés, hogy a Videoton így is simán nyert.

TABELLA: ÍGY ÁLL AZ NB I

Videoton-Újpest 3-0 (S. Scepovic 19., Huszti 54., Nego 84.)