Szombaton délelőtt az Újpest az NB III-ban szereplő Balassagyarmat ellen lépett pályára a Tábor utcai műfüves edzőpályán. A találkozó első félidejében az újpestiek játszottak jobban, a 33. percben Koré pontos jobb oldali beadását középen Tischler fejelte a kapu fölé 10 méterről.

A 38. percben Tischler bal oldali beadását 5 méterről Remzifaik pofozta a hálóba, de a partjelző lest jelzet.  A 41. minutumban a hazaiak részéről Remzifaik lőtt kapura, de lövését bravúrral hárította a vendégek kapusa. Az első félidő végül gól nélküli döntetlennel ért véget.

A második játékrész legelején megszerezte a vezetést az Újpest, Balázs lekészítését követően Tischler lőtt közelről a kapuba (1-0). A 67. percben a vendégek kis híján egyenlíteni tudtak, a 47-es számú játékosuk lőtt felső kapufát 18 méterről – olvasható az ujpestfc.hu tudósítása.

A hajrában a lila-fehérek mindent megtettek a második gól megszerzésének érdekében, de Filipovic középre tartó lövését könnyedén fogta a balassagyarmati kapus. A 83. percben Tischler betalált, de a partjelző ismét lest intett, végül maradt az 1-0-s újpesti győzelem.

Felkészülési mérkőzés

Újpest – Balassagyarmat 1-0 (Tischler 48.)

Újpest: Gundel-Takács, Balázs, Pávkovics, Kálnoki-Kis, Burekovic, Sankovic, Onovo, Koré, Cseke, Remzifaik, Tischler