A Footmali.com beszámolója szerint a Gabon elleni világbajnoki selejtezőn (november 12.) először számol Mali A-válogatottjában Alain Giresse kapitány az Újpest légiósával, a liláknál alapemberré vált Souleymane Diarrával.

Diarra a portálnak meghatottan nyilatkozott:

Öröm és büszkeség tölt el, erről eddig csak álmodtam. Hazám és a válogatott mezét viselni hatalmas megtiszteltetés, számomra pedig egy esély, hogy bizonyítsam, méltó vagyok erre a kivételes helyzetre. Mindent meg fogok tenni a csapatomért, és ezúton is köszönöm a kapitánynak és stábjának a belém vetett bizalmat – fogalmazott a fiatal szélső.

Ami érdekesség az esettel kapcsolatban, hogy leigazolásakor az Újpest már 1-szeres válogatottként harangozta be Diarrát és több nemzetközi oldal is feltünteti a neve mellett ezt a számot.

2014-ben játszhatott papíron a Kína elleni barátságos meccsen, ahol a beszámolók szerint egy Diarra nevű játékos kezdő volt és piros lapot kapott a 39. percben. A Sky Sports akkori tudósítása azonban tiszta vizet önthet a pohárba: e szerint nem Souleymane, hanem Sigamary (azóta 22-szeres válogatott) lépett pályára az ominózus találkozón.

Az Újpest Diarrája ebben a szezonban mind a 15 bajnoki meccsen játszott a liláknál és 3 gól fűződik a nevéhez. A 21 éves játékos 2015-ben U20-as világbajnoki bronzérmes volt.